Ο «Διάλογος» προτείνει τρεις ταινίες από διάφορα μέρη του κόσμου. Ταινίες για όλα τα γούστα, από μυστήριο μέχρι κωμωδία, από επιστημονικής φαντασίας μέχρι κοινωνικού προβληματισμού, αλλά όλες αποτυπώνουν το δικό τους στίγμα.

A Prophet (Un prophèt) 2009

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ζακ Οντιάρ      

Γλώσσα: Γαλλικά, Αραβικά, Κορσικανικά

Πρωταγωνιστούν: Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Άρεστρουπ, Αντέλ Μπεντσερίφ

Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Ιταλία

Είδος: Έγκλημα, Δράμα

Βαθμολογία IMDb: 7,9

Πλοκή:

Ένας 19χρονος Άραβας, εκτίει την εξάχρονη ποινή του στις γαλλικές φυλακές με μια θολή κατηγορία. Ο νεαρός όντας εύθραυστος , δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις κακουχίες και τα βασανιστήρια από τους άλλους συγκρατούμενους του. Όλα αυτά αλλάζουν όταν τον προσεγγίζει ένας εκ των αρχηγών της φυλακής. Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά όνειρα και καταστρώνει σχέδια προς την επίτευξη τους.

Η ταινία είναι βραβευμένη με το BAFTA καλύτερης μη αγγλόφωνης ταινίας. Εστιάζει στην σκληρή ζωή της φυλακής αλλά και στα όνειρα και την ελπίδα ενός αισιόδοξου και καταφερτζή νεαρού.

 

Trailer:

The Hunt (Jagten) 2012             

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Μόρτεν Τίλντουμ

Γλώσσα: Δανικά

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ, Σούσε Βολντ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Είδος: Βιογραφικό, Δράμα, Θρίλερ

Βαθμολογία IMDb: 8,0

 

 

 

 

 

 

Πλοκή:

Ένας μοναχικός βρεφονηπιοκόμος πασχίζει να αποκτήσει την κηδεμονία του γιου του, όμως γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πλεκτάνη.κατηγορηται για βιασμο Ο 40χρονος ήρωας νιώθει την αποστροφή του περίγυρού του αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Τη στιγμή που ο ίδιος δίνει τη μεγάλη μάχη για το παιδί του. Ένα συγκλονιστικό δράμα που σε καθηλώνει μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

 

Trailer:

 

The Imitation Game 2014

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Μόρτεν Τίλντουμ / Γράχαμ Μουρ   

Γλώσσα: Αγγλικά

Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Είδος: Βιογραφικό, Δράμα, Θρίλερ

Βαθμολογία IMDb: 8,0

 

 

 

 

 

 

Πλοκή:

Ένας πρωτοπόρος και ιδιοφυής Άγγλος επιστήμονας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθοδηγεί με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων για την αποκρυπτογράφηση του κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Όλα κρέμονται από μια κλωστή, καθώς το «σπάσιμο» του κώδικα μπορεί να αλλάξει το ρου της Ιστορίας.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικό γεγονός, καθώς οι μηχανές Enigma ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των κρυπτογραφικών μηνυμάτων που έστελνε η ναζιστική Γερμανία για την προστασία της εμπορικής, διπλωματικής και στρατιωτικής επικοινωνίας της.