Κανένα διαφορετικό χειρισμό δεν έτυχε ή τυγχάνει αίτημα οποιουδήποτε δημότη, ανεξαρτήτως του αξιώματος που αυτός ενδεχομένως να κατέχει, για διαγραφή εξωδίκων, απαντά ο Δήμος Αγλαντζιάς, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος εξηγεί ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2019, διέγραφε εξώδικα μετά από ένσταση σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρχε οικονομικό πρόβλημα και καταβάλλονταν προσπάθειες για άλλες διευθετήσεις.

Η εν λόγω απόφαση, αναφέρει η ανακοίνωση, τροποποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και πλέον όλες οι ενστάσεις παραπέμπονται στο Γενικό Εισαγγελέα.

Αναφέρεται ότι για το 2017 εκδόθηκαν 957 εξώδικα και διαγράφηκαν τα 25 από τα οποία 4 αφορούσαν χαλασμένο όχημα. Για το 2018 εκδόθηκαν 1578 εξώδικα και διαγράφηκαν τα 23 και 12 αφορούσαν σε χαλασμένο όχημα.

“Η εν λόγω διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων ήταν καθαρά υπηρεσιακή και καμία πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε”, διευκρινίζει ο Δήμος.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, ο Δήμος ενημερώνει ότι στις 21/9/2018, Δημοτικός Σύμβουλος ενημέρωσε δύο από τους τρεις τροχονόμους του δήμου ότι το αυτοκίνητο του παρουσίασε μηχανική βλάβη και αναγκάστηκε, μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια, να το σταθμεύσει παράνομα.

Ο τρίτος τροχονόμος του δήμου, σύμφωνα και με δική του μαρτυρία, προτού προλάβει να ενημερωθεί, εξέδωσε εξώδικο πρόστιμο για παράνομη στάθμευση και διαβεβαίωσε την υπηρεσία ότι είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να παραλαμβάνεται από οδική βοήθεια.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ύστερα από σχετική ένσταση του Δημοτικού Συμβούλου και αφού ενέπιπτε στις περιπτώσεις όπου το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απόφαση για διαγραφή, η υπηρεσία προχώρησε στη διαγραφή του εν λόγω εξωδίκου και η σχετική επιστολή ως είθισται, υπογράφηκε από το Δήμαρχο.