Ο Δήμος Αθηένου παρουσιάζει τη τεχνική του ψηφιδωτού

Εις μνήμη του γνωστού αγιογράφου Αλκη Κεπόλα

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και ο γνωστός ψηφοθέτης Γιώργος Κεπόλας οργανώνουν παρουσίαση της τέχνης και της τεχνικής του ψηφιδωτού, εις μνήμη του γνωστού αγιογράφου Αλκη Κεπόλα, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2009.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, από τις 5 -7 το απόγευμα, ο Γιώργος Κεπόλας θα παρουσιάσει την τέχνη και την τεχνική του ψηφιδωτού σε ενήλικες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν δικά τους έργα ψηφιδωτού, ενώ στο χώρο θα υπάρχει μικρή έκθεση με έργα του καλλιτέχνη και ένα ημιτελές ψηφιδωτό για εξάσκηση».

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 «στην πατρική οικία του Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη, από τις 09.30 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς γίνεται ένα ψηφιδωτό από τον Γιώργο Κεπόλα. Επίσης θα μάθουν πως έρχονται σε επαφή με τις πέτρες, κόβοντας και κολλώντας σε ένα ημιτελές έργο».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 24524002, από τις 08.30 το πρωί μέχρι τις 14.20 το μεσημέρι.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.