Ο Δήμος Λάρνακας εντατικοποιεί τους ελέγχους σε χώρους εστίασης που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν

Ο Δήμος Λάρνακας εντατικοποιεί τους ελέγχους σε υποστατικά τροφίμων και χώρους εστίασης τα οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σύντομα.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας πέραν των άλλων ελέγχων, «αυξάνει και τους ελέγχους των υποστατικών με χώρους εστίασης, που αναμένονται να επαναλειτουργήσουν σύντομα».

«Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εστιατόρια, ταβέρνες και άλλα υποστατικά τα οποία ήταν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού», προστίθεται.

Συγκεκριμένα η Υγειονομική Υπηρεσία προβαίνει σε ελέγχους για καθαριότητα των χώρων (μαγειρείο, χώρος εστίασης, αποθήκες, αποχωρητήρια και αυλή), για καθαριότητα/ απολύμανση υδαταποθηκών (ντεποζίτων) και παγομηχανής με προσκόμιση μικροβιολογικών αναλύσεων, έλεγχο ημερομηνιών λήξης αποθηκευμένων προϊόντων, έλεγχο προγράμματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών και έλεγχο πιστοποιητικών υγείας προσωπικού.

Ταυτόχρονα «γίνεται έλεγχος για τήρηση των μέτρων πρόληψης για την μετάδοση του Covid-19, όπως κατάλληλη σήμανση, απολυμαντικά, θερμόμετρα ελέγχου θερμοκρασίας προσωπικού και άλλα».

Ο Δήμος Λάρνακας ζητά «την συνεργασία των κατόχων υποστατικών με χώρους εστίασης που θα επαναλειτουργήσουν, για να κυλήσουν όλα ομαλά, τόσο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας όσο και για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.