Ο Δήμος Λεμεσού καταδικάζει τα επεισόδια στο μώλο και σημερινό βανδαλισμό σε τζαμίΟ Δήμος Λεμεσού καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τόσο τη χθεσινή συμπλοκή ομάδας μεταναστών στο μώλο της Λεμεσού, όσο και τον σημερινό βανδαλισμό του Τεμένους Τζεντίντ.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος αναφέρει πως «αρχές και πολίτες θα σταθούν αντιμέτωποι σε συμπεριφορές βίας που δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη, σύγχρονη πολιτεία και απειλούν την κοινωνική συνοχή».

«Δεν είναι ανεκτές ούτε συμπεριφορές που επιδεικνύουν παντελή ασέβεια προς το νόμο και την τάξη, ούτε συμπεριφορές που προάγουν τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία», συμπληρώνει.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύντομη διαλεύκανση των υποθέσεων και τιμωρία των παραβατών, ο Δήμος Λεμεσού δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρηση της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ όλων των διαφορετικών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που διαμένουν στην πόλη, αλλά και τη διαφύλαξη των συνθηκών ασφάλειας για όλους.