Ο διορισμός Αγαθαγγέλου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αλλά ο Υπ. Υγείας λέει πως δεν συμβαίνει τίποτα

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο χώρος της Υγείας μετά το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ. Η απόφαση της κυβέρνησης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με φορείς και οργανώσεις να αντιδρούν έντονα και το ΑΚΕΛ να ζητά από τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανακαλέσουν τον εν λόγω διορισμό.

Ο διορισμός αυτός έφερε και την πρώτη παραίτηση στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια. Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Μελίνας Πύργου να αποχωρήσει από τη θέση της στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, σκέψεις για παραίτηση κάνει και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θωμάς Αντωνίου.
Σε χθεσινές του δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Αντωνίου είπε συγκεκριμένα: «Υπάρχει μία απογοήτευση και θυμός και σκέφτομαι τα πάντα, ακόμη και την παραίτηση». Η απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου δεν έμεινε ασχολίαστη από κοινωνικούς εταίρους και συνδικαλιστικές οργανώσεις, με άπαντες να εκφράζουν ανησυχίες πως θα επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ.

Πώς μπορεί μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΥ να αποφασίζει για τις αμοιβές των ανθρώπων που εκπροσωπεί, διερωτήθηκε μεταξύ άλλων η Σωτηρούλα Χαραλάμπους από πλευράς της ΠΕΟ. Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του «Άστρα», η ΓΓ της ΠΕΟ τόνισε επίσης πως δεν μπορεί να διορίζονται άνθρωποι που πολέμησαν από την αρχή το ΓεΣΥ και έχουν σύγκρουση συμφερόντων εκ του θεσμικού τους ρόλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Η κα Χαραλάμπους έριξε τα πυρά της και στους κυβερνώντες, λέγοντας ότι αποτελεί ενδεικτική η πράξη της αλαζονείας με την οποία λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος της ΣΕΚ στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, Μιχάλης Μιχαήλ, εξέφρασε φόβους ότι θα επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ λόγω αυτού του διορισμού. Αντιδρώντας στο διορισμό, ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, πρόεδρος της ΟΠΑΚ, αναφέρει ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΟΠΑΚ την αποχώρηση της Οργάνωσης από την ΟΕΒ.

Ο λόγος είναι, όπως τονίζει, «η επιμονή της ΟΕΒ να τοποθετήσουν πολέμιους του ΓεΣΥ στην καρδιά του, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ».

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια

Πρόταση τόσο της ΟΕΒ όσο και του ΚΕΒΕ ήταν ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, όπως άφησαν να νοηθεί οι εκπρόσωποι των δύο Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στο Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, ανέφερε πως η Οργάνωσή του πρότεινε το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ στη συγκεκριμένη θέση. Σημείωσε πως περίμεναν κάποια απάντηση από την κυβέρνηση για το αίτημά τους, ενώ υποστήριξε ότι δεν ασκήθηκε καμία πίεση. Από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, σημείωσε πως με γραπτό μήνυμα που του έστειλε χθες ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα επιβεβαίωσε ότι ο Πέτρος Αγαθαγγέλου διορίστηκε στο Δ.Σ. του ΟΑΥ ως εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy