«Ο ΔΗΣΥ μοιράζει υποσχέσεις πριν δημιουργηθεί Ταμείο Υδρογονανθράκων»

Ταμείο Υδρογονανθράκων δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί και ο ΔΗΣΥ άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις για αποζημιώσεις από αυτό σε ομάδες πολιτών, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου  του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

«Γνωστή η τακτική του ΔΗΣΥ. Μοιράζει υποσχέσεις και δεσμεύσεις για να χαϊδεύει τα αυτιά της κοινωνίας, να υφαρπάζει ψήφους σε εκλογές και ακολούθως να αρχίζει τις αποδεσμεύσεις. Έτσι έκαναν ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης στις Προεδρικές Εκλογές του 2013 και οι τότε δεσμεύσεις τους έγιναν ανέκδοτο» υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Επί της ουσίας ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι «το Ταμείο Υδρογονανθράκων θα μπορεί να λειτουργήσει, όταν και εφόσον αρχίσει η πώληση φυσικού αερίου και συσσωρευτεί στο Ταμείο ικανοποιητικό κεφάλαιο».

«Πολύ φοβούμαστε ότι η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι αυτό θα γίνει από τη μεθεπόμενη κυβέρνηση -δηλαδή μετά το 2023-  είναι πολύ αισιόδοξη. Κι αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού ξήλωσε το σχεδιασμό που υπήρχε για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και έχει προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης των κυπριακών αποθεμάτων» επεσήμανε.

Καταλήγοντας ο κ. Στεφάνου κάλεσε τους κυβερνώντες «αντί να μοιράζουν υποσχέσεις, ας εγκαταλείψουν τις επικοινωνιακές παραστάσεις που συχνά δίνουν από τα ΜΜΕ και ας ασχοληθούν σοβαρά με το φυσικό αέριο».

«Ο χρόνος κυλά και σύμφωνα με καταξιωμένους εμπειρογνώμονες η Κύπρος καθυστερεί, χάνει ευκαιρίες και μένει πίσω από άλλες χώρες της περιοχής» κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy