Ο ΔΗΣΥ στήριξε τα μέτρα πριν ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη και επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ

«Ετοιμότητα» ΔΗΣΥ για επίθεση στο ΑΚΕΛ

O ΔΗΣΥ, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου, είχε έτοιμη ανακοίνωση για να στηρίξει τα μέτρα και να επιτεθεί στο ΑΚΕΛ.

Ο ΔΗΣΥ, νιώθοντας να είναι εκτεθειμένος με διάφορα που δήλωσε και έκανε, κατέφυγε στην προσφιλή μέθοδό του να λέει ψέματα (κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι θέλει να βάλει χέρι στα ταμεία προνοίας).

Κάθε άλλο, απαντά ο Στ. Στεφάνου. «Αυτοί που έβαλαν χέρι στα ταμεία προνοίας είναι οι κυβερνώντες με το κούρεμα καταθέσεων. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΔΗΣΥ στον κατήφορο των ψεμάτων. Ο κόσμος παρακολουθεί και μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι με σοβαρότητα προσπαθούν να βοηθήσουν και ποιοι χρησιμοποιούν την κρίση για να κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους».

 

ΑΚΕΛ: Το πακέτο στήριξης να βελτιωθεί και με νέα μέτρα

Η παράταση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι επιβεβλημένη εξαιτίας της συνέχισης της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στ. Στεφάνου, σημειώνοντας ως θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη συνέχιση του πακέτου στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ήταν και δική μας θέση, τονίζει ο Στ. Στεφάνου, ότι τα μέτρα στήριξης από το κράτος πρέπει να έχουν χρονικό βάθος κι αυτή η φιλοσοφία διαπνέει την πρόταση στήριξης που καταθέσαμε προς την κυβέρνηση. Το πακέτο στήριξης, είπε, πρέπει να βελτιωθεί, να διορθωθεί και να συμπληρωθεί με νέα μέτρα, όπως είναι το θέμα των ενοικίων των ΜμΕ που είναι πιεστικό.

Σε σχέση με τον επαναπατρισμό φοιτητών και πολιτών, το ΑΚΕΛ σημειώνει τη διεύρυνση των κριτηρίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη όπως ο σχεδιασμός καλύψει την προοπτική σταδιακού επαναπατρισμού όσων Κυπρίων φοιτητών και πολιτών το επιθυμούν.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.