Ο ΔΗΣΥ στο εκλογοδικείο για έδρα του ΔΗΚΟ – Zητούν ακύρωση της παραχώρησης έδρας στον Χρύση Παντελίδη

Το ΔΗΚΟ θεωρεί νόμιμη και ορθή την κατανομή

Προσφυγή εναντίον του Εφόρου Εκλογών, του βουλευτή Λευκωσίας Χρύση Παντελίδη και του ΔΗΚΟ κάνει η τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου και απαιτεί από το εκλογοδικείο να κηρύξει άκυρη την προσκύρωση και παραχώρηση τής εν λόγω έδρας στο ΔΗΚΟ και στον Χρύση Παντελίδη και να δηλώσει ότι για την πλήρωση τής εν λόγω έδρας θα πρέπει να διεξαχθεί αναπληρωματική εκλογή.

ΔΗΣΥ και Ξένια Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι λανθασμένα δόθηκε η τέταρτη και αδιάθετη έδρα στο ΔΗΚΟ και τον Χρύση Παντελίδη, καθώς βάσει του περί εκλογής μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων νόμου του 1979 δεν δίνεται το δικαίωμα στον Έφορο Εκλογών να προσκυρώσει δεύτερη έδρα σε οποιοδήποτε κόμμα κατά το στάδιο της δεύτερης φάσης, της δεύτερης κατανομής και συνεπώς ο Έφορος Εκλογών ενήργησε κατά παράβαση του νόμου ή/και υπερέβη τις εξουσίες του. Η απόφαση, όπως σημειώνεται, «συγκρούεται με την αρχή της ισότητας, η οποία διασφαλίζεται από το άρθρο 28.1 του Συντάγματος».

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η κατανομή είναι νόμιμη και ορθή και ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του στο Εκλογοδικείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.