Ο ΔΗΣΥ θέλει ΔΔΟ και υπό προϋποθέσεις πολιτική ισότητα, δήλωσε ο Α. Νεοφύτου

Ο ΔΗΣΥ επιζητεί λύση ΔΔΟ και δεν έχει πρόβλημα να δεχθεί την πολιτική ισότητα των Τ/κ, στις περιορισμένες εξουσίες μιας αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας, με κατάργηση των Συνθηκών Εγγυήσεων, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και εδαφικές αναπροσαρμογές που θα συμπεριλαμβάνουν την Μόρφου και την Αμμόχωστο, δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από συναντήσεις σήμερα με τους Πρέσβεις της Ελλάδας και της Κίνας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά τις συναντήσεις με τους Θεοχάρη Λαλάκο και Liu Yantao στα γραφεία του κόμματος, δήλωσε ότι εξήγησε στους διπλωμάτες την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Θέλουμε και επιζητούμε και στηρίζουμε, το συντομότερο δυνατόν λύση του κυπριακού προβλήματος στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δεν έχουμε πρόβλημα ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να δεχτούμε την πολιτική ισότητα προς τους Τ/κ, στις περιορισμένες εξουσίες όπως έχουν περιγραφεί από εμάς σε περίπτωση μιας αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι θα διασφαλίσουμε την κατάργηση των Συνθηκών Εγγυήσεων, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και οι εδαφικές αναπροσαρμογές θα συμπεριλαμβάνουν τη Μόρφου αλλά και την Αμμόχωστο. Αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις επαναλαμβάνουμε καθημερινά».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι θέλει να δώσει μια απάντηση και σε όσους βλέπουν παγίδες και κινδύνους στο ενδεχόμενο άτυπης πενταμερούς. «Ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και μεγάλη παγίδα αν δεν έχουμε έστω και την άτυπη πενταμερή, να χάσουμε και τα Βαρώσια. Αυτός είναι ο κίνδυνος, αυτή είναι η παγίδα που εμείς βλέπουμε γι’ αυτό και με όλες μας τις δυνάμεις εντός κι εκτός Κύπρου, στηρίζουμε τις διεργασίες για καθορισμό της άτυπης πενταμερούς το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.