Θέα/ Ορίζοντας/ Φωτογραφία: Θεόδουλος Γρηγορίου

 Ο δρόμος περνάει από μέσα

 Oμαδική έκθεση-αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στον Διάτοπο

Ερατώ Χατζησἀββα
Ερατώ χατζησἀββα

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης» τιμά την μνήμη και την προσφορά του μεγάλου αυτού δημιουργού με μια σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και το εξωτερικό. Το ΕΙΠ στην Κύπρο με επικεφαλής τον Γιώργο Ταξιαρχόπουλο συνδράμει στο αφιέρωμα αυτό με δράσεις και εκθέσεις που προβάλουν το πολυδιάστατο έργο του σημαντικού αυτού συγγραφέα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών το ΕΙΠ παρουσιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος ομαδική έκθεση αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη με τίτλο «Ο δρόμος περνά από μέσα». Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η ιστορικός τέχνης Δάφνη Νικήτα και ο εικαστικός Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Οι καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στην έκθεση προσεγγίζουν και συνομιλούν ο καθένας με το προσωπικό εικαστικό του λεξιλόγιο με το διαχρονικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σημαντικό να σημειωθεί πως ο Καμπανέλλης είχε έρθει στην Κύπρο και σκηνοθέτησε το έργο του «Ο δρόμος περνάει από μέσα» μετά από πρόσκληση του Θ.Ο.Κ. Την ευθύνη των σκηνικών και κουστουμιών είχε ο βραβευμένος Κύπριος εικαστικός Νίκος Κουρούσιης ο οποίος λαμβάνει μέρος στην έκθεση με σχέδια της σημαντικής αυτής παράστασης.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος: Θεόδουλος Γρηγορίου, Νίκος Κουρούσης, Ευδοκία Κύρκου, Μαριάννα Κωνσταντή, Λία Λαπίθη, Νίκος Μάντζιος, Δάφνη Νικήτα, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, PASHIAS και Ερατώ Χατζησάββα.
Δάφνη Νικήτα
Δάφνη νικήτα

 Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ

Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ.

Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022
Τρίτη –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ. 
Ευδοκία Κίρκου
Ευδοκία κίρκου
Λίσ Λαπίθη
Λία λαπίθη

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.