Αποδείξεις από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος βγήκε από το προξενείο της χώρας του ζητά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι οι αρμόδιοι του προξενείου δεν μπορούν να γλιτώσουν με το να λένε ότι ο δημοσιογράφος εγκατέλειψε το προξενείο.

Σε δηλώσεις του από την Ουγγαρία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για την υπόθεση της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου της Ουάσινγκτον Ποστ ότι είναι πολιτικό αλλά και ανθρώπινο καθήκον να παρακολουθήσουν και να κυνηγήσουν την υπόθεση, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση διαδραματίστηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

“Πήγε με την αρραβωνιαστικιά του στο προξενείο και δεν την άφησαν εκείνη να μπει μέσα. Κάποιοι από τους επί καθήκοντι εκεί πρέπει να αποδείξουν ότι κάποιος που μπήκε στο προξενείο αν μετά βγήκε ή δεν βγήκε από εκεί. Γιατί δεν το αποδεικνύετε; Η αρραβωνιαστικιά του που περιμένει έξω έναν δημοσιογράφο δεν είναι η οποιαδήποτε. Αν έβγαινε έξω δεν θα πήγαινε στην αρραβωνιαστικιά του; Θα πήγαινε. Δεν υπάρξει καμιά απόδειξη, κανένα έγγραφο. Ασφαλώς μόλις έγινε προσφυγή σε μας αμέσως οι μυστικές υπηρεσίες μας κινητοποιήθηκαν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας ότι οι νομικές εργασίες συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει αποτέλεσμα. “Στα έντυπα και τηλεοπτικά μέσα βγαίνουν πολλές και διαφορετικές ειδήσεις. Και αυτό μας προκαλεί σκέψεις. Πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα το συντομότερο. Οι αρμόδιοι του προξενείου δεν μπορούν να γλιτώσουν με το να πουν έφυγε από εδώ (το προξενείο) ο δημοσιογράφος”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.