Ο Ερντογάν προτίθεται να τηλεφωνήσει απόψε στον Ισραηλινό ομόλογό του για τα γεγονότα στο Αλ-Άκσα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται απόψε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ιτσχάκ Χέρτσογκ, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ερντογάν φέρεται να θέλει να αποστείλει το μήνυμα ότι “εάν το Ισραήλ επιθυμεί να βελτιώσει ουσιαστικά τις σχέσεις του με την Τουρκία, δεν θα πρέπει να παραβαίνει ‘κόκκινες γραμμές’ σε ό,τι αφορά στο στάτους κβο των μουσουλμανικών προσκυνημάτων” στην Ιερουσαλήμ και ειδικότερα στο Τέμενος Αλ-Άκσα.

Πηγές από το ιδιαίτερο γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου δεν επιβεβαιώνουν ότι έχει διευθετηθεί απόψε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Εάν θα πραγματοποιηθεί αυτή η επικοινωνία, θα πρόκειται για την πρώτη ενεργοποίηση του μηχανισμού “διπλωματικής διαχείρισης κρίσεων”, που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών στη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα στις 9 Μαρτίου 2022.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, διέκοψε τις οικογενειακές του διακοπές στη Μαδρίτη και επιστρέφει εκτάκτως σήμερα στο Ισραήλ λόγω των διπλωματικών εξελίξεων που έχουν προκύψει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.