Ο Ερντογάν «τέλειωσε» τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας

Με προεδρικό διάταγμα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ με τον Μπέρικ Μποζντάγ, που είχε διατελέσει επίσης Υπουργός Δικαιοσύνης στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα αντικατέστησε και τον επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Σαϊτ Ερντάλ Ντιντσέρ, που το τελευταίο διάστημα κατηγορείτο από την αντιπολίτευση για «μαγείρεμα» του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμάται ότι ο λόγος της αντικατάστασης του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι η έμμεση στήριξη που έδωσε στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με δήλωσή του για διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, την ώρα που οι εικόνες του Δημάρχου που λήφθηκαν από κάμερα ασφαλείας ενώ συνέτρωγε σε ψαροταβέρνα με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου προκάλεσαν σκάνδαλο στην Τουρκία.

Πάντως και στο παρελθόν υπήρχαν φήμες για παραίτησή του, λόγω της κόντρας του με τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο μετριοπαθής Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ είχε επίσης κακές σχέσεις με το Κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί καθώς ο ίδιος προέρχεται από το Κόμμα Ευδαιμονίας και ευνοούσε τη συμμετοχή του τελευταίου στην κυβερνητική συμμαχία, κάτι που ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απέρριπτε φοβούμενος ότι θα μείωνε την δική του επιρροή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy