Το μήνυμα πως ο φασισμός δεν θα περάσει έστειλαν 300 περίπου πολίτες που συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για τη χθεσινοβραδινή επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της Αριστεράς, στο ΤΕΠΑΚ.

Στην παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΑΚΕΛ, ο Βουλευτής και Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε πως “η δημοκρατική Λεμεσός και ο κυπριακός λαός στέλνει μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας, στέλνει μήνυμα πως ο φασισμός δεν θα περάσει”.

Την τελευταία περίοδο, είπε, ζούμε και βιώνουμε ακραίες, φασιστικές συμπεριφορές στον τόπο μας και διαμήνυσε πως αυτό δεν είναι θέμα μόνο της Λεμεσού, “είναι παγκύπριο το κάλεσμα ενάντια στους φασίστες”.

Αυτοί, συνέχισε, άνοιξαν την πόρτα στον Αττίλα και είναι αυτές οι ενέργειες που έφεραν τη διχοτόμηση στην πατρίδα μας.

“Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι τους. Η Λεμεσός της Αντίστασης, η Λεμεσός της Δημοκρατίας στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα, ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές να γίνουν καθημερινό μας βίωμα”, υπογράμμισε ο κ.Γεωργίου και πρόσθεσε ότι “θα βρεθούμε απέναντι τους, στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της ελευθερίας, της δημοκρατίας της κίνησης ιδεών, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Έκανε ακόμη λόγο για “πολιτικούς μασκοφόρους”, οι οποίοι, όπως είπε, “προστατεύουν με οποιονδήποτε τρόπο τις δυνάμεις οι οποίες καθημερινά δημιουργούν προϋποθέσεις κλονισμού στο εσωτερικό μας μέτωπο”.

Διαμήνυσε δε πως ο αγώνας προς τη λύση και την επανένωση της Κύπρου θα έχει εμπόδια και συμπληγάδες, αλλά διαβεβαίωσε ότι “ο κυπριακός λαός, ε/κ και τ/κ, θα αγωνιστούμε για την ειρήνη, θα αγωνιστούμε για να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι, την νέα Κύπρο, την πατρίδα της ειρήνης, της ευημερίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας και θα απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία γιατί ο Πενταδάκτυλος είναι εκεί και μας θυμίζει τα εγκλήματα τους”.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κάλεσε όλους, σε αυτή τη δύσκολη και κομβική πορεία που βρίσκεται το Κυπριακό, να υψώσουμε το ανάστημα τους αλλά και την Κυβέρνηση “να μην αλληθωρίζει”.

“Έχουν καθήκον και υποχρέωση να σταθούν απέναντι, ούτως ώστε αυτού του είδους τα φαινόμενα να μην επιτρέπονται σε καθημερινό επίπεδο”, συμπλήρωσε.

Εκ μέρους της Αριστερή Κίνηση “Γρανάζι” που συνδιοργάνωνε τη χθεσινή εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ, ο Θέμης Θεμιστοκλέους ανέφερε προς τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πως αυτό που έγινε χθες ήταν μια νίκη απέναντι στο φασισμό, γιατί “δείχνουν το δρόμο πώς μπορούμε να τους παλέψουμε και πώς μπορούμε να ξανακερδίσουμε τη Δημοκρατία, την Αριστερά, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία στον τόπο μας”.

“Ο φασισμός νικιέται με εργατικούς αγώνες, όλη η εργατική τάξη ενωμένη, μόνο τότε μπορεί να νικήσει τον φασισμό”, είπε και τόνισε πως “πρέπει να τον παλεύουμε σε κάθε γειτονιά, στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στα σχολεία μας, στην εκπαίδευση, μαζί με τους εργάτες, τους Τουρκοκύπριους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες”.

Μόνο έτσι, κατέληξε, θα νικήσουμε, “χθες ήταν μια πρώτη νίκη, η συνέχεια είναι δική μας, ποτέ δεν θα περάσει ο φασισμός”.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

 

IMG_0602 IMG_0603 IMG_0600