Σημεία κοινού/ Ορίζοντας

Ο φασισμός σε όλες του τις μορφές

Ο πόνος που αφήνει πίσω του το ομοφοβικό έγκλημα και η λεπτή κλωστή που τα συνδέει με τη συντήρηση και την εγωκεντρική αγάπη των γονιών, ζωντάνεψαν ψες στη σκηνή του The Flea Theater στο συγκλονιστικό Αγκαλιά από χιόνι του Philip Ridley. Ο φασισμός σε όλες του τις μορφές, που θέλει να συνθλίψει το αυτονόητο του αυτοκαθορισμού και της ισότητας. Αλλά κυρίως ο χώρος που πολλές φορές ο ίδιος ο περίγυρος του θύματος άθελα του παραχωρεί στο φασισμό: Η βαθιά συντηρητική Αγγλική κοινωνία των εργατικών συνοικιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, βυθισμένη και αυτή στις δικές της στερεότυπες και συντηρητικές υπάρξεις, όπως συγκλονιστικά συμβόλιζαν οι πολύτιμες και εύθραυστες «κούπες της μαμάς». Ο χώρος του Flea Theatre πρόσθεσε στο έργο την ατμόσφαιρα της πεισματικής συντήρησης ενός παλιού και ετοιμόρροπου κόσμου που καμιά άλλη αίθουσα δε θα μπορούσε. Ο θεατράνθρωπος Ανδρέας Μακρής, εδώ ως σκηνοθέτης, απόδειξε ξανά την αγάπη του για το θέατρο που δεν είναι μόνο τέχνη αλλά αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο, όπως είχε πει ο Τσεχωφ. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚορίνα Δημητρίου

Υγ. Το έργο θα έπρεπε να παρουσιάζεται στα Λύκεια. Είναι το καλύτερο μάθημα κατά της ομοφοβίας και υπερ της πρόληψης του εγκλήματος. Το ξέρω πως δε θα γίνει ούτε στα επόμενα 100 χρόνια, απλά έτσι είπα να το γράψω.
Υγ2. Κάποτε λέγαμε ‘να πάμε στην Αθήνα να δούμε κανένα θέατρο της προκοπής’. Σήμερα υπάρχει τόσο εξαιρετικό Κυπριακό θέατρο που πλέον θεωρώ προνόμιο να ζω στη Λευκωσία (κάποτε, όχι πάντα…). Το ΥΠΠΑΝ, όταν πάψει να κυνηγά τον ζωγράφο Γαβριήλ, ας στηρίξει τις ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές, που δίνουν οξυγόνο στην κοινωνία.

Επιπρόσθετες Παραστάσεις

6, 7 Νοεμβρίου 2021

Flea Theater Λευκωσία, 20:30

Κρατήσεις 96740757

Αγκαλιά από χιόνι του Philip Ridley.
Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Μακρής, Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Τζούλια Γεωργιάδου, Μουσική σύνθεση: Αντώνης Πολυκάρπου, Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Άντρεα Αγαθοκλέους,
Επί σκηνής: Γιολάντα Χριστοδούλου και Αντρέας Κουτσόφτας,
Παραγωγή: Υπόγεια σκηνή Πολυχώρος Συνεργείο

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei