Ο φυσικός πλούτος στη Χερσόνησο Ακρωτηρίου μέσα από τη ματιά του μαυρομμάτη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

  • Μια ξεχωριστή καταγραφή πουλιών
  • 24ωρος αγώνας πτηνοπαρατήρησης αφιερωμένος στο απειλούμενο τρυγόνι

Σε μια ξεχωριστή καταγραφή πουλιών θα συμμετάσχει μια τετραμελής ομάδα από το BirdLife Cyprus.

Ο εκπρόσωπος του πτηνολογικού συνδέσμου «Birdlife Cyprus», Τάσος Σιαλής, ανάφερε στη «Χαραυγή» πως πρόκειται για έναν 24ωρο αγώνα πτηνοπαρατήρησης που διοργανώνεται στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια με σκοπό τη συλλογή χρημάτων που διατίθενται για δράσεις κατά της παράνομης θανάτωσης μεταναστευτικών πουλιών. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο τρυγόνι, του οποίου ο πληθυσμός στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια έχει μειωθεί κατά 80% και θεωρείται πλέον απειλούμενο είδος. «Εχθροί» του τρυγονιού είναι η εντατική γεωργία, το κυνήγι και η λαθροθηρία, σύμφωνα με τον κ. Σιαλή.

Εκ μέρους του πτηνολογικού συνδέσμου «Birdlife Cyprus» θα συμμετάσχουν τέσσερα άτομα, με την ομάδα τους να ονομάζεται «Roller Patrollers».


Επίσης, όπως αναφέρεται και εκ μέρους του πτηνολογικού συνδέσμου, «στις 5 Απριλίου ομάδα από το BirdLife Cyprus θα συμμετάσχει στον διεθνή αγώνα παρατήρησης πουλιών Champions of the Flyway στο Ισραήλ με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση της παράνομης θανάτωσης πουλιών. Από το 2014 το Champions of the Flyway έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από $500.000 για δράσεις αντιμετώπισης της παράνομης θανάτωσης μεταναστευτικών πουλιών, στηρίζοντας 9 διαφορετικούς εταίρους του BirdLife International, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, στο συνεχή αγώνα τους ενάντια στη θανάτωση πουλιών στις χώρες τους. Έτσι λοιπόν, η ομάδα με το όνομα «Roller Patrollers» θα ταξιδέψει στο Εϊλάτ, σε μία από πιο εμβληματικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, απ’ όπου διέρχονται χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά, για μια εμπειρία ζωής! Δείξτε την υποστήριξή σας με μια εισφορά στο: https://www.justgiving.com/fundraising/the-flyway-family».

Επίσης να σημειώσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η πρώτη παγκόσμια προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου. Κάτω από τον τίτλο Eleonora’s Falcon – Life in the Balance το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής μέσα από τη ματιά του μαυρομμάτη, ενός μεταναστευτικού αρπακτικού πουλιού που επισκέπτεται τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου για να φωλιάσει.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου


Πρώτη παγκόσμια προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής μέσα από τη ματιά του μαυρομμάτη, ενός μεταναστευτικού αρπακτικού πουλιού.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τετάρτη, 6 Απριλίου, ώρα 19:00, Κινηματογράφος Πάνθεον, Λευκωσία


Πέμπτη, 7 Απριλίου, ώρα 19:00, Δημοτικό Θέατρο Δημαρχείου Ύψωνα, Λεμεσός

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Madelaine Westwood

Γλώσσα: Αγγλική και Ελληνική με αντίστοιχους υποτίτλους.


Είσοδος ελεύθερη

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.