Ο Γ. Σαββίδης επικαλέστηκε φόρτο εργασίας σε σχέση με τα πορίσματα για τις φυλακές

Διαβεβαίωσε ότι «όλα τα θέματα τυγχάνουν της σωστής και της ενδελεχούς μελέτης

 

Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας αναφορικά με τη μελέτη του πορίσματος του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σχετικά με την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές.

Σε σχέση με τα πορίσματα που βρίσκονται υπό μελέτη και αφορούν στο ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στις Κεντρικές Φυλακές, στις καταγγελίες της διευθύντριας των Φυλακών για τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ και στα στημένα στοιχήματα στην καλαθόσφαιρα, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε χθες πως η Νομική Υπηρεσία έχει να ασχοληθεί και με τα τρία συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο, σημείωσε, έχει να ασχοληθεί και με σωρεία άλλων θεμάτων, τα οποία συνεχώς βρίσκονται ενώπιόν της και τα οποία πρέπει να χειριστεί.

Διαβεβαίωσε ότι «όλα τα θέματα τυγχάνουν της σωστής και της ενδελεχούς μελέτης για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Αντιλαμβάνομαι, είπε, «ότι υπάρχει επιθυμία στο να υπάρχουν αποτελέσματα, αποφάσεις και λύσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, από την άλλη όμως θέλω να επιβεβαιώσω για μια άλλη μια φορά ότι τις αποφάσεις μας τις παίρνουμε με γνώμονα την ανάλυση των επιστημονικών δεδομένων και τις λαμβάνουμε μακριά από την οποιαδήποτε πίεση, είτε αυτή έρχεται από δημοσιογράφους είτε από οποιονδήποτε άλλο».

Σημείωσε ακόμα ότι όταν είναι έτοιμη η Νομική Υπηρεσία θα γίνουν οι αναγκαίες δηλώσεις, για να εκφράσει την εκτίμηση πως θα είναι έτοιμη σύντομα.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ανακριτικό έργο για τις υποθέσεις πολιτογραφήσεων που έχει ενώπιόν της η Αστυνομία, ο κ. Σαββίδης είπε πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις οι οποίες εξετάζονται από την Αστυνομία, για να σημειώσει ότι «κάποιες εξ αυτών είναι σε τελικό στάδιο».

Όπως είπε, η Νομική Υπηρεσία αναμένει ότι μόλις συμπληρωθούν οι φάκελοι θα της υποβληθούν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.