Περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης –και ιδιαίτερα αυτών που είναι υπό κρίση- ζητά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ- με συνέντευξη του στην εφημερίδα Χάντελσμπλατ.

Όπως αναφέρει ο κ. Λε Μερ «χρειαζόμαστε περισσότερη ευθύνη, όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες, αλλιώς δεν είναι εφικτή η κοινή μας περιπέτεια. Χρειαζόμαστε και περισσότερη αλληλεγγύη, διότι υπάρχουν κράτη πού βρίσκονται σε μια αβάσταχτη κρίση, δίχως να ευθύνονται για αυτή. Σε αυτό το σημείο σκέφτομαι για παράδειγμα το τι έχουν περάσει η Ισπανία και η Ελλάδα».

Στη συνέντευξη του ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών ζητά περισσότερη συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, αναφέρει πως στηρίζει τις ιδέες του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για κοινό προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη, αλλά και κοινό Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών, κάτι που να σημειωθεί πως δεν θέλει για την ώρα το Βερολίνο.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εξελέγη στη Γαλλία ένας Πρόεδρος που προτείνει περισσότερη Ευρώπη. Και παράλληλα έχουμε μια Καγκελάριο με μεγάλη εμπειρία σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη. Όλα αυτά αποτελούν μια ευκαιρία».