Ο Γιαννάκη παίρνει 10 έχει γίνει καλτ

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη παραχωρεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα εξαγγείλει τη Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Ενεργό Πολιτότητα και τον Εθελοντισμό, Λευκωσία 04 Μαρτίου 2021.

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Πάτησε επιτέλους το πόδι του σε δικαστήριο το στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος είχε διοριστεί από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ως Επίτροπος Εθελοντισμού από το 2013 και πιάστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να πλαστογραφεί από απολυτήριο Λυκείου μέχρι πτυχίο, σφραγίδες και συστατική επιστολή.

Πώς κατέληξε όμως Επίτροπος Εθελοντισμού; Ο ίδιος, σε βίντεο που κυκλοφορούσε πέρσι καλεσμένος σε εκπομπή, ανέφερε ότι σπούδασε «πολιτικός μηχανικός» με έμφαση στην πολιτική! Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό! Έτσι, αφού έφερε εις πέρας τους εθελοντές του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Αναστασιάδης ως αντάλλαγμα τον είχε διορίσει «Επίτροπο Εθελοντισμού». Επιστήμονας χωρίς να βρίσκεται στην Οργάνωση Επιστημόνων του ΔΗΣΥ δεν γίνεται, γι’ αυτό και υπηρέτησε και από το πόστο του προέδρου της ΟΝΕ-ΔΗΣΥ.

Η ιστορία λίγο-πολύ γνωστή, έως πολύ γνωστή σε ανέκδοτα της παρέας. Κατηγορείται για 8 -και σε παρένθεση οποιονδήποτε αριθμό θέλετε ολογράφως εσείς στα Αγγλικά- κατηγορίες.

Εκτός από την πλαστογράφηση του απολυτηρίου του Λυκείου του (κάτι το οποίο αναγνωρίζει από ένα μίλι μακριά και άτομο με 3 βαθμούς μυωπίας όπως εγώ) αλλά και του πτυχίου του, το οποίο φαίνεται να είναι Πανεπιστημίου που δεν υπάρχει καν, κατηγορείται επίσης για την πλαστογραφία συστατικής επιστολής, ακόμη και των σφραγίδων στο πτυχίο του!

Κάτι που κατάφερε ο «άριστος των αρίστων» του Συναγερμού, Γιάννης Γιαννάκη, είναι η 5η κατηγορία στη σειρά: «Πλαστογραφία πλαστού εγγράφου»! Κατάφερε δηλαδή να διπλοπλαστογραφήσει έγγραφο. Αυτό κι αν είναι αριστεία.

Τη θέση ότι ο πελάτης του προπηλακίστηκε από τα ΜΜΕ υποστήριξε ο συνήγορος του πρώην Επίτροπου Εθελοντισμού και στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, κατά την ακροαματική διαδικασία. «Έχω εντοπίσει συνολικά 1.100 δημοσιεύματα για τον κατηγορούμενο. Σε κάποιες περιπτώσεις έπαιξε ως κεντρικό θέμα στα τηλεοπτικά Δελτία Ειδήσεων. Δόθηκε τέτοια δημοσιότητα, η οποία δεν πρέπει να επηρεάσει το ύψος και το είδος της εγγύησης». Μπορούν, αν θέλει, να του απολογηθούν όσοι όντως κατέχουν κανονικό απολυτήριο λυκείου με σωστούς βαθμούς, κανονικό πτυχίο, από υπαρκτό πανεπιστήμιο και αληθινές συστατικές επιστολές από εργοδότες τους, για να μην κακοφανιστεί ο κ. Γιαννάκη που επί μια 20ετία πληρωνόταν για θέση στον Οργανισμό Νεολαίας που ούτε έξω από την πόρτα δεν θα περνούσε υπό άλλες περιστάσεις.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ να έχουμε τόσο θράσος να ζητούμε και τα ρέστα, ενώ έπρεπε να ζητούμε την πρόωρη σύνταξή του για το «έργο» που έχει παραγάγει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια τρώγοντας πάνω στις πλάτες του λαού.

Στο δικαστήριο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες -και τις 8 (five). Παρόλο που οι κατηγορίες ήταν 18 στην αρχή, μειώθηκαν σε 8. Μέχρι τον Οκτώβριο που είναι η επόμενη δικάσιμος, με τις «συνηθισμένες» πλαστογραφίες ας ελπίσουμε να μην είμαστε όλοι εμείς κατηγορούμενοι και να αναγκαστούμε να τον αποζημιώσουμε για ηθική βλάβη και δημόσιο διασυρμό.

Υπάρχει άλλο ένα θέμα που εκκρεμεί στον Οργανισμό Νεολαίας. Θα ζητήσει τα δεδουλευμένα τού εν λόγω πρώην εργαζόμενού του πίσω; Για άλλες υποθέσεις αυτό ονομάζεται απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Το θέμα το έχει ήδη εγγράψει το ΑΚΕΛ στη Βουλή, με το μόνο κόμμα που διαφωνεί να είναι το κόμμα του κ. Γιαννάη, κο ΔΗΣΥ. Γιατί; Επειδή είναι επιστήμονας ο μάστορας, γι’ αυτό.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.