Ο γιός του πραξικοπηματία Σαμψών διεκδικεί τη θέση του αναπλ. προέδρου του ΔΗΣΥ

Ο Σωτήρης Σαμψών, γιος του οκταήμερου πραξικοπηματία «Προέδρου» Νικόλαου Σαμψών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, ισχυριζόμενος  ότι δεν διεκδικεί το αξίωμα για την καρέκλα αλλά γιατί διαθέτει τα προσόντα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες, τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου, και έχει τη θέληση και την ικανότητα να κάνει τη διαφορά.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρει ότι θέλει «να επανενώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα και να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά πάνω στα οποία σφυρηλατήθηκε το κόμμα μας».

Ο κ. Σαμψών λέει  ότι μοναδικός του γνώμονας στην προσπάθεια αυτή, το καλό της πατρίδας, του ανθρώπου και της παράταξης και ότι αυτό το τρίπτυχο πάνω στο  οποίο εδράζεται η υποψηφιότητά του «είναι βασισμένο στις καταβολές του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις διαχρονικές αρχές, αξίες και ιδανικά ίδρυσης της Παράταξης μας, αρχές, αξίες και ιδανικά που δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων έχουν τουλάχιστον αποδυναμωθεί».

Ο κ. Σαμψών αναφέρεται σε χειρισμούς και αποφάσεις ετών «που οδήγησαν δυστυχώς στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών και στη διάσπαση της Παράταξης μας» και σημειώνει ότι αυτή η διάσπαση πρέπει να εξαλειφθεί και ότι προέχει η ενότητα και η συνοχή του κόμματος, η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμψών έκανε ξανά αναφορά στα συγκεκριμένα «ιδανικά»  στο Ιδεολογικοπολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον Ιούνιο, πατώντας στα βήματα του πατέρα του αφού με ένα εθνικιστικό κρεσέντο είπε «Είμαστε Συναγερμικοί γιατί ειμαστε Έλληνες, Εθνικόφρονες και ανήκουμε στο κόμμα της δεξιάς. Οτιδήποτε άλλο δεν μας χαρακτηρίζει».  Μάλιστα άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι η πιο τιμητική προσφώνηση ειναι το «Έλληνες, Ελληνίδες και Ελληνόπαιδες»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy