Παράθυρα/Ορίζοντας

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον θέλει να είναι ελεύθερος

Βασισμένη στην ποιητική και γεμάτη ευαισθησία ομώνυμη νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ είναι η δεύτερη εφηβική παράσταση των δράσεων «Νέ@ σε έρηµο νησί» με τίτλο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», που βρίσκεται στην τελική ευθεία των δοκιμών της, λίγο πριν από τη «συνάντησή της» με τους μαθητές των σχολείων της χώρας.

Το Θέατρο- Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων (σχολικές αίθουσες, αίθουσες εκδηλώσεων, θεατρικές αίθουσες, κ.ά.), δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους. Παράλληλα, η παραγωγή έχει προγραμματίσει επιπλέον τακτικές παραστάσεις για το κοινό στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.

Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου, μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή και πολλά άλλα. Σκηνοθέτης, συντελεστές και ηθοποιοί παρουσιάζουν τα πολλαπλά νοήματα του μοναδικού έργου του Μπαχ, επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους νεαρούς θεατές να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες και δυναμικές.

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που δεν είναι ένας γλάρος όπως οι άλλοι. Μοναδικό του πάθος είναι να μπορεί να πετάει ψηλότερα και γρηγορότερα, ώστε να είναι ελεύθερος. Όμως αυτή του η επιθυμία, καθώς ο ίδιος δεν αρκείται στο να πετάει για να τραφεί, δεν ικανοποιεί την κοινότητα των γλάρων. Μια ιστορία-ύμνος στην ελευθερία, στην προσπάθεια, στη διεκδίκηση της επιθυμίας και της αυτοολοκλήρωσης.»

Σκηνοθεσία- Διασκευή: Στέλιος Ανδρονίκου
Μουσική: Στέλιος Πισής, Σκηνικά-Κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου, Βοηθός σκηνοθέτη-Διασκευή-Κίνηση: Καλλιόπη Σίμου
Παίζουν: Ανδρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη

Λευκωσία, Θέατρο Αποθήκες. 

Κάθε Κυριακή

στις 5μ.μ. (1η παράσταση)

στις 7μ.μ. (2η παράσταση)

B 39671 Or 7I3A5221 Medium

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.