Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το 2021, πρότεινε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο `Αμπε, στον Πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα στις 13:00 ώρα Κύπρου για να συζητήσουν το μέλλον των Ολυμπιακών στη σκιά της Πανδημίας του κορωνοϊού και όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Αμπε εισηγήθηκε την αναβολή τους για την επόμενη χρονιά. 


Σύμφωνα, πάντως με πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς, η τελική απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες, μετά τις πιέσεις που δέχεται η ΔΟΕ από πολλές και ισχυρές εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, ανάμεσα στις οποίες είναι και αυτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Ρόιτερς, η ΔΟΕ και η Ιαπωνία δεν θα περιμένουν τις τέσσερις εβδομάδες των διαβουλεύσεων που ανακοινώθηκαν την Κυριακή. «Η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, δεν είναι θέμα εβδομάδων αλλά ημερών», ανέφερε η μία πηγή.

Καναδάς και Αυστραλία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα στείλουν αθλητές στο Τόκιο εάν οι Αγώνες προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ και οι Βρετανοί δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Επίσης, την αναβολή των Αγώνων ζήτησαν οι ΗΠΑ και η Νέα Ζηλανδία, ενώ και η Κύπρος έχει αποστείλει επιστολή στη ΔΟΕ ζητώντας την αναβολή των Αγώνων.