Ο ΥΜΕΕ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης με γραπτή δήλωσή του, χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Η κυπριακή ναυτιλία, σημειώνει ο Υπουργός, «είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Κύπρο. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η κυπριακή ναυτιλία διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστική. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η αναβάθμιση και ενδυνάμωση της ναυτιλιακής διοίκησης».

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, προσθέτει, «θα έχει την αρμοδιότητα να χειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν τη ναυτιλία. Απώτερος στόχος είναι η ευελιξία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, η βελτίωση και αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών που παρέχονται, η προώθηση της κυπριακής σημαίας και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους ιδιωτικούς φορείς, με γνώμονα την ενίσχυση της κυπριακής ναυτιλίας και την εδραίωση της ως σύγχρονο και παγκόσμιο κέντρο παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών».


Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου, συνεχίζει, «δεν υλοποιείται απλά η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ενισχύεται σημαντικά ένας σημαντικός τομέας της κυπριακής οικονομίας. Όπως είναι γνωστό, η ναυτιλία υπολογίζεται ότι συνεισφέρει στην οικονομία της Κύπρου γύρω στο 7% του ΑΕΠ της χώρας».

Ο κ. Δημητριάδης ευχαριστεί τα πολιτικά κόμματα, «που αναγνωρίζοντας ότι η ναυτιλία αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, στήριξαν τη δημιουργία του Υφυπουργείου».

Ευχαριστίες εκφράζει επίσης και στην κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία όχι απλα αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή αλλά υποστήριξε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης στη δημιουργία του Υφυπουργείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.