Σημαντική χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση στη Ρώμη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον γ.γ. του ΟΗΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως ανέφερε στον Άστρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει ξανά τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Με ενδιαφέρον, πρόσθεσε, αναμένεται να ακουστούν οι απόψεις του Γ.Γ.

Σε ότι αφορά τη σύνοδο της Ε.Ε. με την Τουρκία που θα γίνει στη Βάρνα στο τέλος του μήνα, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της, αφού αυτό θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 22 και 23 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση, είπε, μεταβαίνει στη σύνοδο κορυφής πλήρως προετοιμασμένη και θα επιδιωχθούν συνεργασίες τόσο με την Ελλάδα όσο και με άλλες χώρες για να υπάρξει κοινή γραμμή στη στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά το δείπνο των δύο ηγετών, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι νεότερο από πλευράς Μουσταφά Ακιντζί.