Ο Ισπανός Πρωθυπουργός καταδικάζει τις τουρκικές έκνομες ενέργειες, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, μέσω επιστολής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καταδικάζει τις τουρκικές έκνομες ενέργειες, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας σε απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εκφράζει εκ νέου την καταδίκη από την ισπανική κυβέρνηση οποιωνδήποτε μονομερών ενεργειών “θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών από μέρους της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων”.

Προσθέτει πως ο Πρωθυπουργός Σάντσεθ διατυπώνει την ελπίδα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν. Περαιτέρω, αναφέρει ο Εκπρόσωπος, επαναβεβαιώνει τη στήριξη της Ισπανίας προς τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τόσο σε ό,τι αφορά το καθεστώς των Βαρωσίων όσο και στην επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με το διεθνές δίκαιο.

“Τέλος, ο κ. Σάντσεθ υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας παράλληλα ότι η ισπανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συνέχιση του αδιεξόδου που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες στο Κυπριακό”, καταλήγει ο κ. Πελεκάνος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy