Ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε Παλαιστίνιο µε µία σφαίρα στο λαιµό

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού τη νύχτα της Πέµπτης στην Τζενίν, στο βόρειο τµήµα της ∆υτικής Όχθης, ενώ ακόµα τρεις Παλαιστίνιοι τραυµατίστηκαν.

Σύµφωνα µε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για τον 19χρονο Σαλάχ αλ-Μπουράικι, ο οποίος επλήγη θανάσιµα από σφαίρα στο λαιµό. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως οι δυνάµεις του απάντησαν µε πραγµατικά πυρά σε «εκτοξεύσεις εκρηκτικών και πυροβολισµούς» σε επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτου.

Την Πέµπτη οι Παλαιστίνιοι πραγµατοποίησαν γενική απεργία στην κατεχόµενη ∆υτική Όχθη και στην προσαρτηµένη Ανατολική Ιερουσαλήµ για να διαµαρτυρηθούν για το θάνατο ενός άλλου Παλαιστινίου που σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες, αφού διέφευγε επί δύο εβδοµάδες. Οι ισραηλινές Αρχές τον κατηγορούσαν ότι είχε πραγµατοποιήσει προ ηµερών επίθεση στην Ανατολική Ιερουσαλήµ που είχε στοιχίσει τη ζωή στη Νοά Λαζάρ, µια 18χρονη Ισραηλινή στρατιώτη.

Τα βίαια επεισόδια έχουν αυξηθεί τους τελευταίους µήνες στο βόρειο τµήµα της ∆υτικής Όχθης του Ιορδάνη, παλαιστινιακού εδάφους που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, ιδιαίτερα στον τοµέα της Ναµπλούς και της Τζενίν. Στο πλαίσιο αυτό σηµειώνεται η συµφωνία συµφιλίωσης στην οποία κατέληξαν πριν µια βδοµάδα περίπου στην Αλγερία 14 παλαιστινιακές οργανώσεις, ανάµεσά τους και οι Χαµάς και Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχµούντ Αµπάς. Ενδεικτική είναι και η αποκατάσταση αµέσως µετά των σχέσεων της Χαµάς µε την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.