Ο κ. Μαυρογιάννης ως διπλωμάτης υπηρέτησε όλους τους ΠτΔ

Ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς στις δικοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμμετάσχει στη συνάντηση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων , Λευκωσία 22 Μαΐου 2017.

Με διεθνές κύρος και αξιοπιστία ο Α. Μαυρογιάννης

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη δίνει τη δυνατότητα σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να τερματίσουν τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ να συστρατευθούν μαζί του, όπως και σε πολλές προσωπικότητες και παράγοντες, για την προοδευτική αλλαγή. Ο Α. Μαυρογιάννης, τόνισε χθες στον «Άστρα» ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, είναι αποδεδειγμένα ένας ανεξάρτητος και υπερκομματικός υποψήφιος, ο οποίος έχει θέσεις ίδιες, ή παρόμοιες, ή συγκλίνουσες με ΑΚΕΛ τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, όσο και σε ζητήματα του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους.

Είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός, χωρίς εξαρτήσεις και διαπλοκές, που μπορεί να διασφαλίσει την τιτάνια προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είναι υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής που μπορεί να ενώσει.

Η πρόταση της Κ.Ε. για υποψήφιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, είναι τεκμηριωμένη και στηρίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι ένας δοκιμασμένος και έμπειρος διπλωμάτης. Είναι μια επιλογή που μπορεί να συνενώσει ευρύτερες δυνάμεις.

Σε ερώτηση τι είναι εκείνο που τον διαφοροποιεί από την κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, αφού διετέλεσε διαπραγματευτής, ο Στ. Στεφάνου εξήγησε ότι ως διαπραγματευτής ο κ. Μαυρογιάννης δεν είναι αυτός που λαμβάνει τις αποφάσεις ούτε και αυτός που χειρίζεται το Κυπριακό. Εάν ο κ. Μαυρογιάννης είναι του κ. Αναστασιάδη και κατ’ επέκταση του ΔΗΣΥ, τότε άλλο τόσο είναι και του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια, διότι υπηρέτησε και την κυβέρνηση Χριστόφια από τη θέση του Υφυπουργού για την Κυπριακή Προεδρία. Τότε κάναμε μια εξαιρετική Προεδρία που έκανε ολόκληρη την Κύπρο υπερήφανη.

Ο κ. Μαυρογιάννης ως διπλωμάτης υπηρέτησε όλους τους ΠτΔ, αλλά υπηρέτησε την Κύπρο πρώτα απ’ όλα με μεγάλη επιτυχία, ως οφείλει να κάνει κάθε ένας που από ένα κρίσιμο πόστο, του διπλωμάτη, υπηρετεί σε διάφορα κρίσιμα πόστα -του διαπραγματευτή, του υφυπουργού, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στη Ν. Υόρκη, στις Βρυξέλλες και αλλού. Ο κ. Μαυρογιάννης έχει πολύ μεγάλες διασυνδέσεις και κύρος διεθνώς, κάτι που η Κύπρος το χρειάζεται για να αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία της.

 

Από τις 5 Ιουνίου όλοι στη σκληρή δουλειά
Στο ΑΚΕΛ η δημοκρατία είναι καθημερινή πράξη, τόνισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι στην Κ.Ε. πήραν το λόγο και μίλησαν πέραν των 80 ατόμων με πολλή υπευθυνότητα, με απόψεις και επιχειρήματα. Η δημοκρατία του ΑΚΕΛ είναι ουσιαστική, δεν είναι τύποι, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το σκεπτικό της απόφασης της Κ.Ε. που περιβάλλει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, το κομματικό σύνολο θα στηρίξει αυτή την πρόταση. «Και από τις 5 του Ιούνη που θα έχουμε την οριστική απόφαση στην παγκύπρια συνδιάσκεψη, θα ριχτούμε έξω για να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή», τόνισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.