Ο καιρός αύριο – Αύξηση θερμοκρασίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νωρίς το πρωί κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια και νοτιοδυτικά παροδικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τις νύχτες αναμένονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, στα δυτικά αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στα ανατολικά, στα νότια και σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται μικρή πτώση στη θερμοκρασία και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 32°C 17°C 29%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 32°C 19°C 40%
Λεμεσός: 31°C 16°C 47%
Αεροδρόμιο Πάφου: 29°C 19°C 50%
Φρέναρος: 30°C 18°C 41%
Πρόδρομος: 24°C 12°C 44%
Πόλις Χρυσοχούς: 30°C 18°C 49%
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.