Ο κακός χαμός στο Δήμο Παραλιμνίου για τις άδειες θαλάσσιων αθλημάτων στις παραλείες

Χοντραίνει το παιχνίδι στο Δήμο Παραλιμνίου αναφορικά με τις εκκρεμούσες συμβάσεις για παροχή διευκολύνσεων στις παραλίες του Πρωταρά. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όπως είπε κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο και να αποτρέψουν πολίτες από το λάβουν μέρος στις προσφορές. Σημείωσε ότι υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία, πρακτικά και νομικές συμβουλές. Ανέφερε δε ότι οι όροι προσφορών δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος φαίνεται ότι δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα σε σχέση με την καταγγελία του αντιδημάρχου στο ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παραλιμνίου Αβραάμ Μουλαζίμης ζήτησε την παραίτηση του Θεόδωρου Πυρίλλη, λέγοντας ότι το Παραλίμνι δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Πρόσθεσε ότι τον κατήγγειλε στην Αστυνομία γιατί δεν σέβεται τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Σημείωσε ότι ο κ. Πυρίλλης έμαθε να ψεύδεται συνεχώς και δημόσια, ενώ τον κατηγόρησε ότι κινδυνολογεί.

Σε παρέμβασή του στον ΑΣΤΡΑ και ο πρόεδρος του παγκυπρίου συνδέσμου θαλάσσιων αθλημάτων Δημήτρης Χατζηδημητρίου εξαπέλυσε πυρά κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου. Τον κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνει και παραβιάζει κανονισμούς με σκοπό να επιβάλλει τέτοιες συνθήκες που να οδηγούν στην καταστροφή του κλάδου τους. Είπε ότι το ΤΑΕ Αμμοχώστου θα εξετάσει την καταγγελία τους λέγοντας ότι ο δήμαρχος παραβιάζει το άρθρο 105 του ποινικού κώδικα. Κατηγόρησε μάλιστα το δήμαρχο ότι έχει σχέση με εξυπηρέτηση συγγενικών του προσώπων, η προσπάθειά του να εντάξει στους δικαιούχους προσφοράς όπως είπε άσχετους, χωρίς προσόντα και προϋπηρεσία. Επίσης είπε ότι ο κ. Πυρίλλης έκανε παράτυπη συνεδρία με την τοπική επιτροπή παραλιών και άλλαξε τα σχέδια παραπλανώντας τους πάντες.

Σε νέα του παρέμβαση, ο δήμαρχος Παραλιμνίου έκανε λόγο για καθεστώς μονοπωλίου από τον σύνδεσμο θαλάσσιων αθλημάτων. Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Χατζηδημητρίου, είπε ότι συγγενικό του πρόσωπο υπέβαλε προσφορά στις προηγούμενες προσφορές, λέγοντας ότι αποσύρθηκε από τη διαδικασία ο ίδιος όταν το είδε, ενώ σημείωσε ότι αυτό το άτομο πληρούσε τις προδιαγραφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.