Ο Καρούσος ακύρωσε συνάντηση με τη συντεχνία, όχι όμως και με την Τράπεζα

Επίθεση Ελληνικής στην ΕΤΥΚ με κάλυψη από την κυβέρνηση

 

Στα άκρα οδηγείται η εργατική κρίση στην Ελληνική Τράπεζα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να επεκταθεί στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

Μετά την απόφαση της ΕΤΥΚ για την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου, χθες η Ελληνική Τράπεζα πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας ότι η συντεχνία «προσπαθεί να επιβληθεί με ενέργειες που αντιβαίνουν του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και της ηθικής πρακτικής και συμπεριφοράς των εργασιακών σχέσεων». Χαρακτήρισε επίσης «μονομερή και προκλητικά» τα απεργιακά μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν, εκφράζοντας παράλληλα την «πρόθεση και δέσμευσή της να συζητήσει όλα τα ανοιχτά και εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την εξεύρεση μιας μέσης λύσης σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Καρούσος, ο οποίος εκτελεί χρέη Υπουργού Εργασίας, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε συνάντηση η οποία είχε διευθετηθεί με την ΕΤΥΚ στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης, υποστηρίζοντας ότι είναι πάγια αρχή ότι δεν γίνονται μεσολαβήσεις υπό το καθεστώς μέτρων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η αντίστοιχη συνάντηση η οποία διευθετήθηκε με τη διοίκηση της Ελληνικής θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Γ. Καρούσος έριξε μπηχτές προς ΕΤΥΚ, λέγοντας ότι δεν ήταν «ούτε η μέρα ούτε η ώρα» για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων. Κατηγόρησε επίσης τη συντεχνία ότι δεν έδειξε σεβασμό για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία χειριζόταν το θέμα.

Εν τω μεταξύ ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιχείρησε για άλλη μια φορά χθες να διασκεδάσει τις καταγγελίες της ΕΤΥΚ για πολιτικούς κύκλους που στρώνουν χαλί για μαζικές απολύσεις στις τράπεζες, δηλώνοντας ότι πραγματοποιεί «διακριτικές κινήσεις». Απέφυγε ωστόσο να πάρει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά την εργατική διαφορά η οποία έχει προκύψει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.