Εάν λάβουμε υπόψιν τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο το μόνο σίγουρο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ένα: Ο καθένας ό,τι θυμάται, χαίρεται… Και εξηγούμαι πάραυτα για να μην παρεξηγούμαι. Υποτίθεται πως το κύριο θέμα των τηλεδιασκέψεων είναι να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους θα ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις, βάσει της γραμμής που έδωσε η UEFA στις Ομοσπονδίες.

Φαίνεται πως εδώ στην Κύπρο πολλοί παράγοντες έχουν χάσει την μπάλα εξ ου και ασχολούνται με θέματα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο συζήτησης. Κάπως έτσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα αύξησης των ομάδων για την επόμενη σεζόν, το οποίο κάποιοι δεν λένε να βγάλουν από το μυαλό τους, παρότι είναι σε ισχύ το περιβόητο πλάνο εξαετίας που καταστρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ!

Βγαίνει, λοιπόν, ο κάθε παράγοντας και λέει τα δικά του ή διατυπώνουν κοινές θέσεις μέσω επιστολών προς την ΚΟΠ. Ο ένας λέει να γίνουν 14 οι ομάδες στην Α’ Κατηγορία, ο άλλος 16, κάποιοι προτείνουν και δημιουργία δύο ομίλων με 8 ομάδες έκαστος και πάει λέγοντας.

Γιατί όλο αυτό το παραλήρημα; Για μια θέση στα… σαλόνια των μεγάλων, κυρίες και κύριοι. Αυτός είναι ο στόχος.

Μόνο που υπάρχει και πιο απλός τρόπος για να το επιτύχουν. Έχουμε και λέμε: Οι 12 ομάδες Α’ Κατηγορίας με τις 16 της Β’ και της 16 της Γ’ να παίξουν σε ενιαίο πρωτάθλημα. Τον τρόπο διεξαγωγής θα τον βρουν και φυσικά θα είναι όλοι «χάπι». Άντε γιατί μας κούρασε το θέμα…

Γιώργος Χατζηαντώνης