Ο Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης του Πανεπιστημίου Frederick νέος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Χριστοφίδης μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μεγάλη περηφάνια ανακοινώνει ότι ακόμα δύο μέλη της κοινότητάς του εξελέγησαν πρόσφατα για να υπηρετήσουν την κοινωνία από θέσεις ευθύνης. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο Γιώργος Χριστοφίδης, μέλος του Διδακτικού Προσωπικού και σημαίνον στέλεχος του Τμήματος Νομικής.

Ο Χρίστος Κληρίδης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1954. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Brunel στην Αγγλία. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ακολούθως, απέκτησε διδακτορικό τίτλο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ασκεί τη δικηγορία από το 1981 και έχει παρουσιάσει ενώπιον πρωτόδικων δικαστηρίων και του Ανωτάτου Δικαστηρίου χιλιάδες υποθέσεις. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό και σημαντικών βιβλίων με εκδότες τη Νομική Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα με θέματα που αφορούν το Κυπριακό Νομικό Σύστημα, τη Δικηγορία στην Κύπρο, το Δίκαιο της Απόδειξης και το Δίκαιο της Επιείκειας. Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Έχει παρουσιάσει  πλήθος υποθέσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με επιτυχία και έχει συμμετάσχει σε διαιτησίες διεθνούς κύρους. Υπήρξε Βουλευτής το 2001 – 2006 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Είναι Συνιδρυτής του Διεθνούς Συνδέσμου για την Προάσπιση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Νέαρχος Κ. Κληρίδης.

Ο Γιώργος Χριστοφίδης είναι μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου από το 2014 και διδάσκει μαθήματα κυπριακού δικαίου. Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1972. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Lancaster το 1994. Το 1995 απέκτησε Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις (LLM). Από το 1997 εργάζεται ως Δικηγόρος και νομικός σύμβουλος και έχει ασχοληθεί με μεγάλο αριθμό υποθέσεων σε τομείς αστικών αδικημάτων, εργατικού δικαίου και οικονομικού δικαίου. Το 2015 διορίστηκε Αθλητικός Δικαστής στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο στη Λωζάνη και από το 2018 είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της διαμεσολάβησης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου μας, Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, και ο εκλεκτός συνάδελφος μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του ιδίου Τμήματος, κ. Γιώργος Χριστοφίδης, εξελέγησαν αντιστοίχως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Η εκλογή των δύο συναδέλφων αποτελεί τιμή τόσο για τους ίδιους όσο και για το Τμήμα τους, αλλά και το Πανεπιστήμιό μας γενικότερα. Θέλω να συγχαρώ τους δύο συναδέλφους και να ευχηθώ δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Είμαι βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσουν τα δικαιώματα του δικηγορικού κόσμου με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους χαρακτηρίζει. Την ίδια στιγμή θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον απελθόντα Πρόεδρο, φίλο Δώρο Ιωαννίδη, για όσα προσέφερε από τη θέση του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και για τη συνεργασία που είχε ο Σύλλογος και ο ίδιος προσωπικά με το Πανεπιστήμιό μας επί πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.