Ο κατώτατος μισθός συζητήθηκε στη συνάντηση ΠΕΟ – Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Το θέμα του κατώτατου μισθού συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση της ηγεσίας της Ένωσης Συντακτών Κύπρου που έγινε την Παρασκευή με αντιπροσωπεία της ΠΕΟ, με επικεφαλής την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη.

Από πλευράς ΕΣΚ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Φράγκος και η αντιπρόεδρος Λένια Καρατζιά ενώ εκ μέρους της ΠΕΟ παρόντες ήταν επίσης ο Αν. Γ.Γ. Μιχάλης Παπανικολάου, η Εκτ. Γραμματέας Μαρίνα Κούκου, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Πιερής Πιερή και ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ Νίκος Γρηγορίου.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι μεταξύ των ηγεσιών των δυο συντεχνιών υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα σημαντικότερα ζητήματα που τους απασχολούν και συμφωνήθηκε όπως ενισχυθεί η προσπάθεια αλληλοενημέρωσης για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και η προσπάθεια διεύρυνσης του μετώπου διεκδίκησης σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους όπως είναι ο κατώτατος μισθός, η ΑΤΑ, το συνταξιοδοτικό κ.ά.

Από την πλευρά της η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΕΣΚ για τις προτεραιότητες της ΠΕΟ αυτή την περίοδο, όπως αυτές καθορίστηκαν από το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συζητήσεις που διεξάγονται για το θέμα του κατώτατου μισθού όπου επεξηγήθηκε η θέση της ΠΕΟ υπέρ της καθιέρωσης κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους των οποίων η εργασία δεν διέπεται από συλλογική σύμβαση. Εκφράστηκε ταυτόχρονα η θέση της ΠΕΟ για την ανάγκη η συζήτηση για την εισαγωγή κατώτατου μισθού να διασυνδεθεί με ρυθμίσεις που να κατοχυρώνουν ότι εκεί και όπου υπάρχουν μίνιμουμ μισθοί συμφωνημένοι στις συλλογικές συμβάσεις αυτοί θα είναι οι δεσμευτικοί κατώτατοι.

Επιπρόσθετα, η ΓΓ της ΠΕΟ αναφέρθηκε στον αγώνα κατά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τη θέση της ΠΕΟ κατά του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων αφυπηρετούν πρόωρα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τόνισε πως είναι δεδομένη η αγαστή συνεργασία με την ΠΕΟ στους χώρους δουλειάς που δραστηριοποιούνται και οι δύο Συντεχνίες ενώ υπογράμμισε και την πρόθεση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων να γίνει μέρος του μετώπου διεκδίκησης για τα μεγάλα θέματα που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Ο κ. Φράγκος συμφώνησε παράλληλα με τη θέση της ΠΕΟ ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποσκάπτει τις συλλογικές συμβάσεις που διέπουν διάφορα επαγγέλματα, όπως είναι και αυτό των δημοσιογράφων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.