Ο Κιάνου Ριβς δώρισε το 70% της αμοιβής του σε έρευνα για τον καρκίνο

Ποσό της τάξης των 31,5 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχεί στο 70% των κερδών του από την πρώτη ταινία «The Matrix», δώρισε ο ηθοποιός Κιάνου Ριβς στην έρευνα για τον καρκίνο.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Κιάνου Ριβς, που έχει δείξει ευαισθησία σε πολλούς τομείς, φέρεται ότι το 1999 είχε λάβει ως προκαταβολή για την ταινία 10 εκατομμύρια δολάρια, πριν κερδίσει άλλα 35 εκατομμύρια δολάρια όταν η ταινία έγινε επιτυχία στο box office. Ο ηθοποιός δώρισε το 70% των χρημάτων σε έρευνα για τη λευχαιμία.

Ο Ριβς ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα του καρκίνου, καθώς η μικρότερη αδερφή του, Κιμ, πάλευε με την ασθένεια για οκτώ χρόνια. Η Κιμ διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος το 1991 και πέρασε μια δεκαετία μπαινοβγαίνοντας σε θεραπευτικά σχήματα, προτού η ασθένεια μπει σε ύφεση, το 2001.

Ο Κιάνου Ριβς συνέχισε να δίνει χρήματα στην έρευνα τα χρόνια μετά τη θεραπεία της Κιμ, ενώ έχει δημιουργήσει και δικό του ταμείο για τον καρκίνο. Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που λειτουργούσε για χρόνια χωρίς να πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.