«Οι εξοικονομήσεις οφείλονται σε καθυστέρηση των έργων»

Ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης επιβεβαίωσε χθες το ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της «Χαραυγής» το Σάββατο 8 Ιουνίου και αφορούσε τη μείωση κατά 718 χιλ. ευρώ του κονδυλίου για την ανέγερση συγκροτήματος κατοικιών και διαμερισμάτων στα Πολεμίδια στη Λεμεσό από τον προϋπολογισμό του 2018 και την παράλληλη αύξηση του ποσού -το οποίο πλήρωσε ο Οργανισμός έναντι του δανείου και το οποίο πήρε πριν από χρόνια από το κράτος για την υλοποίηση του Σχεδίου Χαμηλά Αμειβομένων- από 7 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός σε 8,15 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο απέρριψε τα περί πριμοδότησης των κρατικών ταμείων, αναφέροντας ότι οι «εξοικονομήσεις που προέκυψαν στον Προϋπολογισμό του 2018 οφείλονταν σε καθυστέρηση έναρξης των έργων». Όπως αναφέρεται, το συγκρότημα κατοικιών και διαμερισμάτων στα Πολεμίδια (18 μονάδες, έργα υποδομής και χώροι πρασίνου) «άρχισε τον Μάιο του 2018 και όχι στις αρχές του 2018 ως προϋπολογίστηκε».

Αναφέρεται επίσης ότι το έργο «βρίσκεται τώρα υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020». Σημειώνεται ότι πέραν από τα 8,15 εκατ. ευρώ τα οποία κατέβαλε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Γης στο κράτος από τον προϋπολογισμό του 2018 έναντι του δανείου το οποίο πήρε πριν από χρόνια από το κράτος για την υλοποίηση του Σχεδίου Χαμηλά Αμειβομένων, κατέβαλε για τον ίδιο σκοπό άλλα 5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2017 και άλλα 5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2019.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου