Καμία απάντηση από τον ΠτΔ και τα υπουργεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων

Προ των ευθυνών τους έθεσε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία ανάθεσης της κατασκευής του Βιολογικού Σταθμού για το αποχετευτικό σύστημα Κοκκινοχωρίων ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων και δήμαρχος Δερύνειας.

Κληθείς να σχολιάσει την αποκάλυψη ότι διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή για την αχρησία του δικτύου αγωγών, ο Άντρος Καραγιάννης σημείωσε ότι υπεύθυνοι ν’ απαντήσουν είναι τα αρμόδια υπουργεία και τμήματα που ασχολούνται με το ζήτημα του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η κατακύρωση της προσφοράς για κατασκευή του Βιολογικού Σταθμού εξελίσσεται σε σκάνδαλο ολκής, καθώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το καλοκαίρι του 2013 με αποτέλεσμα τα δίκτυα αγωγών, τα οποία είναι τελειωμένα αλλά σε αχρησία για μερικά χρόνια ήδη, να κινδυνεύουν με καταστροφή πριν καν τεθούν σε λειτουργία.

Καμιά ανταπόκριση

Ερωτηθείς σχετικά από τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος του ΣΑΚ ξεκαθάρισε ότι σχετικά διαβήματα προς τα δύο αρμόδια υπουργεία, αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έτυχαν καμίας ανταπόκρισης.

“Ο κόσμος διερωτάται γιατί δεν λειτουργεί το αποχετευτικό κι εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε παρ’ όλο ότι έχουμε αποταθεί και στα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κι έχουμε στείλει ως Συμβούλιο Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητούμε να μας ενημερώσουν πότε θα κατακυρωθεί η προσφορά ούτως ώστε ν’ αρχίσει η κατασκευή του Βιολογικού Σταθμού. Δεν έχουμε πάρει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε ξεκάθαρη απάντηση”, κατήγγειλε ο Άντρος Καραγιάννης ο οποίος παραδέχθηκε ότι λόγω αχρησίας, το δίκτυο αντιμετωπίζει ορατό κίνδυνο να καταστραφεί.

“Το δίκτυο έχει τελειώσει, σε κάποιες κοινότητες και δήμους έχει γίνει παραλαβή, ωστόσο λόγω του ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί. Είμαστε η μόνη επαρχία η οποία παρ’ όλο ότι έχει αποχετευτικό σύστημα, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα και βλέπουμε ότι το δίκτυο των αγωγών καταστρέφεται όπως έχει καταστραφεί και ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής”, τόνισε ο δήμαρχος Δερύνειας ο οποίος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναφέρθηκε δε ξεχωριστά στην καταστροφή του οδικού δικτύου των δέκα δήμων και κοινοτήτων που καλύπτει το σύμπλεγμα και ζήτησε στήριξη από το κεντρικό κράτος για αποκατάσταση των δρόμων.

Τάσος Περδίος