Ο Κύπριος Γκοντό σάρωσε τα βραβεία στην Κωνσταντινούπολη

Έλα στο Google News

Στο Δημοτικό Θέατρο Μάλτεπε στην Πόλη βραβεύτηκε ένα κυπριακό θέατρο, σαρώνοντας τα βραβεία!

Ανάμεσα σε ένα πολυπληθές πρόγραμμα παραστάσεων από Ισπανία, Γεωργία, Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν, το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσίασε τη συγκλονιστική παραγωγή του «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ στην κυπριακή διάλεκτο – ελληνική και τουρκική, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στo Uluslaramarasi Maltepe Tiyatro Festival στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του διεθνούς φεστιβάλ. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κυπριακή παραγωγή στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πολλά χρόνια. Την αρχή είχε κάνει μια συμπαραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου με το τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η παράσταση βραβεύτηκε λαμβάνοντας βραβεία σκηνοθέτη και πρώτου ανδρικού ρόλου. Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Κώστας Συλβέστρος και το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου, από κοινού, ο Γιώργος Κυριάκου και o Ιζέλ Σεϊλανί.

Ας κάνουμε θέατρο, όχι πολέμους

“Ας κάνουμε μαζί τέχνη και θέατρο, όχι πολέμους”, ήταν τα λόγια του Κώστα Συλβέστρου όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το δικό του βραβείο σκηνοθεσίας. Κατασυγκινημένος κατέβηκε από τη σκηνή. “Δεν πιστεύω ακόμη αυτό που ζω εδώ”, εξομολογήθηκε.

Ο Κώστας Συλβέστρος πήρε ένα κλασικό έργο και του έδωσε μια άλλη διάσταση. Τοποθέτησε τους δύο ήρωες του έργου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και είχε την ευφυή ιδέα να τους ενσαρκώσουν ένας Ε/κ και ένας Τ/κ, ο ένας να μιλά στα ελληνικά και ο άλλος στα τουρκικά. Το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν τον Γκοντό -την πολυπόθητη λύση. Μπροστά στον θεατή ξεδιπλώνεται το θέατρο του παραλόγου όπως ακριβώς το ζούμε και στην Κύπρο τόσα χρόνια.

“Εγώ βλέπω την Κύπρο σαν μία, πιστεύω ότι πρέπει να είναι ενωμένη, πιστεύω ότι μπορούν να ζήσουν όλοι οι Κύπριοι μαζί, ότι μπορούν να καταργηθούν τα σύνορα, φτάνει να απαλλαγούμε από τις προκαταλήψεις και τα τείχη που έχουμε στα κεφάλια μας”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Μάλτεπε Αλί Κιλίτς.

244898902 10160003962587745 6952318463988070624 N1

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.