Η σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την αναπομπή νομοθεσιών που εσπευσμένα ψήφισε η Βουλή, με το ενδεχόμενο να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα από εκείνα που διατείνεται ότι θα επιλύσει, αγνοεί σημαντικότατες σχετικές παραμέτρους, αναφέρει σε γραπτή απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον ΚΕ το ΑΚΕΛ αγνοεί για παράδειγμα, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν επιμείνει στην ανάγκη ενός δημόσιου φορέα για να συμβάλει στην προστασία της κατοικίας σε περίπτωση που αυτή ήταν υποθηκευμένη σε προβληματικό δάνειο και ότι η Κυβέρνηση, έχει όντως δημιουργήσει το σχέδιο «Εστία», στο οποίο όμως η εσπευσμένη νομοθετική παρέμβαση δεν άφησε το χρόνο να λειτουργήσει και να δοκιμαστεί στην πράξη.

“Όπως ακόμα παραβλέπουν το γεγονός ότι, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τη Βουλή ο Πρόεδρος, υφίστανται και λόγοι συνταγματικής τάξης για την αναπομπή, για τους οποίους ακολουθεί σχετική γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα. Κυρίως, όμως, η δηκτική κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει τις παράπλευρες συνέπειες και τους ενδεχόμενους κινδύνους για τη σταθερότητα, που επιφέρει μια τέτοια ρύθμιση”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Προδρόμου εκφράζει την ελπίδα η Βουλή να επανεξετάσει με ψυχραιμία και προσμετρώντας όλους τους σχετικούς παράγοντες το θέμα, δίνοντας και τον απαιτούμενο για να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα μετά την εφαρμογή της σχετικής θεσπισμένης προστασίας.