Με την παρουσία του στην Πορεία Ειρήνης ο λαός υψώνει φωνή αντίστασης στον ιμπεριαλισμό που μοιράζει και ξαναμοιράζει τη γη, χαράζοντας σύνορα με το αίμα των λαών, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού.

Ο λαός πρόσθεσε, βροντοφωνάζει ότι θέλει ειρήνη αφού η φρίκη του πολέμου είναι δίπλα μας: στην Παλαιστίνη, την Συρία, την Υεμένη.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού αντί να τηρήσει θέσεις αρχών, περί άλλων τυρβάζει.

Πρόσθεσε ότι η Συρία πνίγεται στο αίμα, όμως η Κυβέρνηση βυθίζεται στην ένοχη σιωπή και στις Βρυξέλλες ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την επίθεση των ΗΠΑ και της Βρετανίας ενάντια στη Δαμασκό.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κύριος Κυπριανού, τονίζει ότι η χρήση των βρετανικών βάσεων ή άλλων εγκαταστάσεων στο νησί για στρατιωτικές επιδρομές καθιστά την Κύπρο ορμητήριο της επίθεσης και συνεπώς, μέρος του πόλεμου σε βάρος της Συρίας και του λαού της. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, πρόσθεσε, επωμίζεται την κρίσιμη ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι η πατρίδα μας μένει έξω από αυτό τον πόλεμο.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι η Κυβέρνηση άλλα λέει, άλλα κάνει κι άλλα εννοεί και αυτό το απέδειξε και στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι αντί δυστυχώς η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στο πώς θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες, απλώς κάνουν δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, κατασκευάζουν θεάματα και κατηγορούν, αν είναι δυνατόν, το ΑΚΕΛ για υιοθέτηση τουρκικών θέσεων.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι η Τουρκία θέλει διχοτόμηση και το ΑΚΕΛ ουδέποτε θα συμβιβαστεί με αυτό το σενάριο.

Κατέληξε λέγοντας ότι αν συμβιβάστηκαν άλλοι με την διχοτόμηση ή αν έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα των δύο κρατών, να το πουν τίμια και ξεκάθαρα στον κυπριακό λαό.