Ο λαός μίλησε μαζί με τον Α. Μαυρογιάννη για την προοδευτική αλλαγή

Χιλιάδες πολίτες έστειλαν το μήνυμα πως η Κύπρος μπορεί και θα τα καταφέρει να φέρει την αλλαγή

 

Πολύ μικρό αποδείχθηκε το βράδυ της Τετάρτης το στάδιο «Τάσσος-Παπαδόπουλος-Ελευθερία» για να χωρέσει το λαό της αλλαγής! Κατάμεστο το στάδιο από ανθρώπους που επιθυμούν την πραγματική προοδευτική αλλαγή και στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Μέσα στο στάδιο δημιουργήθηκε μια όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό, με συνθήματα και χειροκροτήματα για τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

Παράλληλα, αρκετές εκατοντάδες πολίτες έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζοντας στιγμιότυπα από τη συναυλία και γράφοντας αυτό που αισθάνονταν εκείνη την ώρα.

  • «Μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς “συμμορίες” και διαφθορά», ήταν ένα από τα κείμενα των αναρτήσεων.
  • «Όχι στη μιζέρια και το ξεπούλημα της Κύπρου», έγραφε μια άλλη ανάρτηση.
  • «Η νέα γενιά θέλει ένα καλύτερο μέλλον, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!» έγραφε άλλος συμμετέχοντας στη συναυλία.
  • «Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα! Μπορούμε! Η Κύπρος το απέδειξε απόψε!» διαβάσαμε αλλού.
  • «Ο λαός μίλησε, εδώ και τώρα αλλαγή, εδώ και τώρα αέρας Δημοκρατίας, Κύπρος Μπορούμε», έγραφε αλλού.

Το εκλογικό επιτελείο του Α. Μαυρογιάννη σε χθεσινή ανακοίνωσή του τόνισε ότι «χιλιάδες πολίτες ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας το μήνυμα ότι η Κύπρος Μπορεί. Ότι η προοδευτική αλλαγή είναι προ των πυλών». Η ηθοποιός και μέλος της Ομάδας στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Μέλανη Στέλιου, στο χαιρετισμό της τόνισε ότι «εμείς είμαστε η αλλαγή». «Όλοι εμείς, όλοι εσείς, όλοι εκεί έξω που θέλουν επιτέλους η Κύπρος να γυρίσει σελίδα», συνέχισε. Πρόσθεσε πως «από σήμερα μέχρι και την ώρα που θα κλείσει η κάλπη στις 5 Φεβρουαρίου, ο καθένας από εμάς να γίνει η αλλαγή που θέλουμε, ο καθένας από εμάς να στείλει το μήνυμα παντού: Κύπρος Μπορείς!»

Στην ομιλία του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διακήρυξε ότι μπορούμε και θα φέρουμε ξανά στον τόπο μας την κάθαρση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Θα γυρίσουμε σελίδα, αλλά δεν θα αφήσουμε πίσω μας όσα και όσους έφταιξαν. «Τέρμα στην ανοχή. Τέρμα στην ατιμωρησία. Οι ευθύνες θα καταλογιστούν όσες κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν φτάνουν, όποιους κι αν αγγίζουν», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν και το όραμα και το σχεδιασμό και τους ανθρώπους για να κάνουν πράξη τα αιτήματα και τις προσδοκίες των πολλών. Επίσης, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τους Τουρκοκυπρίους που παρευρίσκονταν στο στάδιο, τονίζοντας ότι «η δύναμη της ειρήνης στην Κύπρο είναι ακαταμάχητη».

Επεσήμανε ακόμη ότι οι επιλογές είναι δύο. Ή οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης, που αποτελούν μέρος της απερχόμενης δεκαετίας και που θα συνεχίσουν τις πολιτικές ΔΗΣΥ και Ν. Αναστασιάδη, ή η αλλαγή. «Η αλλαγή βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Αλλαγή στο ύφος και στο ήθος διακυβέρνησης. Αλλαγή σε νοοτροπίες και αντιλήψεις. Αλλαγή στις προτεραιότητες. Φιλόδοξο όραμα για το μέλλον του τόπου μας και τους ανθρώπους του», σημείωσε.

Εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που τον στηρίζουν, στις προσωπικότητες που συστρατεύτηκαν μαζί του από διαφορετικές αφετηρίες ακόμη και ιδεολογικούς προσανατολισμούς, το ΑΚΕΛ και τους συνεργάτες του.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Ναι, Κύπρος, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!»

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy