«Ο λαός θα νικήσει» – Πλημμύρισε το κέντρο του Παρισιού (βίντεο)

Ο λαός πλημμύρισε το κέντρο του Παρισιού, στο πλαίσιο της σημερινής πανεθνικής μέρας απεργιών και διαδηλώσεων των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που κλιμακώνει η κυβέρνηση Μακρόν για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων.

Ο λαός θα νικήσει, διατρανώνουν.

Σημειώνεται ότι στο Παρίσι είναι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στη Μασσαλία συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Γάλλους εργαζόμενους.

ΓΓ ΠΕΟ: Ο αγώνας των Γάλλων αφορά όλους τους εργαζόμενους

Ο αγώνας των Γάλλων εργαζομένων αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανέφερε σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους Γάλλους εργαζόμενους, που πραγματοποίησε η συντεχνία την Πέμπτη, έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

“Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία είναι εδώ σήμερα με μια ομάδα στελεχών της για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της Γαλλίας, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στους δρόμους, αντιτιθέμενοι σε αυτό το αντιλαϊκό, αντικοινωνικό μέτρο, το οποίο ετσιθελικά και δικτατορικά προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης”, ανέφερε η κ. Χαραλάμπους.

Όπως είπε, αυτός είναι ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο τους Γάλλους εργαζόμενους. “Αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά όλες τις κοινωνίες, διότι η πολιτική να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης με μείωση των ωφελημάτων και επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης είναι μια πολιτική που είδαμε να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων επιταγών των Βρυξελλών”, ανέφερε.

Η ΓΓ της ΠΕΟ σημείωσε ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, στην οποία η ΠΕΟ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, έχει καλέσει σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτή τη μέρα σε συσπείρωση των εργαζομένων για να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τους Γάλλους εργαζομένους, “γιατί ο αγώνας του ενός είναι αγώνας όλων μας, όπως και οι νίκες του ενός είναι νίκες όλων των εργαζομένων”, όπως σημείωσε.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy