Ο Loeb στην πρωτοπορία του Ράλι Μόντε Κάρλο

O Sébastien Loeb με συνοδηγό το Daniel Elena με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του εναρκτήριου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθληματος Ράλι που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Monte-Carlo είναι στην πρωτοπορία του αγώνα έχοντας προβάδισμα πάνω από 13 δευτερόλεπτα από το Sebastien Ogier.

Ο αγώνας ξεκίνησε χθες βράδυ από το πριγκιπάτο του Μονακό και τα συμμετέχοντα πληρώματα είχαν να καλύψουν δυο νυκτερινές ειδικές διαδρομές ανοίγοντας την 83η διοργάνωση του παλαιότερου στην ιστορία αγώνα ράλι και ενός βασικού αγώνα του WRC, το οποίο έγινε για πρώτη φορά το 1911.

Η ομάδα της Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team  είδε και τα τρία πληρώματα με τα οποία λαμβάνει μέρος στην πρεμιέρα να βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα του αγώνα με το DS 3 WRC.

Ξεκινώντας από τη δέκατη τέταρτη θέση, οι Sébastien Loeb / Daniel Elena ήταν  οι ταχύτεροι στην πρώτη ε.δ. συνολικού μήκους 21.31χλμ που βρέθηκαν 22 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ott Tanak που κέρδισε τον Πρωταθλητή των δυο τελευταίων ετών Sébastien Ogier. Κύριο χαρακτηριστικό της διαδρομής ήταν ένα μείγμα από πάγο και χιόνι στο δρόμο, με υγρά και ξηρά κομμάτια. Οι Kris Meeke και Mads Østberg συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα στην ε.δ. με τα άλλα δύο DS 3 WRC.

Στη δεύτερη ειδική διαδρομή, μεταξύ Norante και Digne-les-Bains, οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Υπήρχε περισσότερη λάσπη και χαλίκι που έστρωναν επάνω στη αγωνιστική γραμμή τα αυτοκίνητα και με την ολοκλήρωσή της ταχύτερος ήταν ο Sébastien Ogier με το VW Polo R WRC. O Loeb εξασφάλισε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ενώ οι Kris Meeke και Mads Østberg είχαν χάσει λίγο περισσότερο έδαφος.

Στο τέλος αυτού του μικρού σκέλους ο Sébastien Loeb βρέθηκε να είναι στην πρωτοπορία με μικρή διαφορά στη συνολική κατάταξη από τους Sébastien Ogier και Jari-Matti Latvala που συμπληρώνουν την τριάδα. Ακολουθούν οι Οtt Tanak / Raigo Molder και  Elfyn Evans / Daniel Barritt με τα Ford Fiesta RS WRC. Ο Kris Meeke έκλεισε την ημέρα στην έκτη θέση, δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από το Mads Østberg.

Στην κατηγορία του WRC, o Stéphane Lefebvre έχει το προβάδισμα με το DS 3 R5 και στην Junior FIA WRC, ο Quentin Gilbert έκλεισε την ημέρα μπροστά από τον Terry Folb και Simone Tempestini.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές( Τρεις επαναλαμβανόμενες) που θα καλύψουν συνολικά 134.10 χιλιόμετρα συνολικά. Η σειρά με την οποία θα περνούν από τις ειδικές διαδρομές είναι όπως την πρώτη μέρα και στον αγώνα μπορούν να επανέλθουν και τα πληρώματα που είχαν την ατυχία να αποχωρήσουν στο πρώτο σκέλος βάσει των κανόνων Rally 2 και θα περνούν από τις ε.δ. μπροστά από τα άλλα πληρώματα προτεραιότητας P1.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1ης ΜΕΡΑΣ

1 Sébastien Loeb / Daniel Elena (DS 3 WRC) 30:08.2

2 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.3

3 Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +36.1

4 Ott Tanak / Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC) +38.6

5 Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +47.4

6 Kris Meeke / Paul Nagle (Citroën DS3 WRC) +59.8

7 Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Volkswagen Polo R WRC) +59.9

8 Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:06.8

9 Mads Østberg / Jonas Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:08.7

10 Henning Solberg / Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC) +1:17.6

Χρυσόστομος Κυλίλης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.