Ο Μίχαελ Λούφτνερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στην Ομόνοια για ακόμα ένα χρόνο. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «isport.blesk.cz» ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός, που αγωνίζεται στο «τριφύλλι» ως δανεικός από την Κοπεγχάγη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το μέλλον του, είπε: «Πριν γίνει ο δανεισμός μου είχα 2-3 επιλογές τις οποίες δεν μπορώ να αποκαλύψω τώρα. Το συμβόλαιο μου είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου, όμως διάβασα ότι η FIFA και η UEFA έδωσαν οδηγίες για αυτόματη ανανέωση των συμβολαίων που λήγουν μέχρι και 1-2 μήνες ούτως ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Παράλληλα, θα επεκταθεί και η μεταγραφική περίοδος. Αυτή είναι μια διευθέτηση, όμως κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει. Εάν το συμβόλαιο ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου έχω επιλογές και σχέδια για το μέλλον. Μπορεί να επιστρέψω στην Κοπεγχάγη, να πάω κάπου αλλού ή να μείνω για ακόμα ένα χρόνο στην Ομόνοια. Πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει, αφού οι σύλλογοι έχουν οικονομικά προβλήματα. Ίσως είμαι τυχερός που έχω συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη για ακόμα 2.5 χρόνια. Είμαι κατοχυρωμένος και δεν ανησυχώ για οποιεσδήποτε περικοπές μισθών». 


Κληθείς να σχολιάσει πως αντιμετωπίζει τα νέα δεδομένα, ο Λούφτνερ, ανέφερε:

«Δεν είναι ευχάριστο. Είμαι δραστήριο άτομο και παρόλο που μας έδωσαν πρόγραμμα εκγύμνασης για μιάμιση ώρα, όμως μπορώ να βγω από το διαμέρισμα για ελάχιστο χρόνο και δεν είναι αρκετό. Μετρώ τις ώρες για να τελειώσει όλο αυτό. Δυστυχώς έπρεπε να μείνω στην Κύπρο. Εάν ταξίδευα για την Τσεχία θα έπρεπε να μείνω σε καραντίνα για δυο βδομάδας, όπως γίνεται με όλους. Επίσης, θα ήταν δύσκολο να επιστρέψω λόγω των δραστικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση στην Κύπρο για όσους ταξιδεύουν».

Στο πρωτάθλημα έχετε τους ίδιους βαθμούς με την Ανόρθωση. Έχετε οποιαδήποτε ενημέρωση για το πως θα διαχειριστεί η Ομοσπονδία την κατάσταση και κατά πόσο θα ακυρωθεί η σεζόν ή θα λήξει;

«Όπως μας ενημερώνουν η Ομοσπονδία θέλει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει πληροφορία να γίνει αυτό μέχρι το τέλος Ιουλίου. Κατά την προσωπική μου άποψη εάν η καραντίνα συνεχιστεί για άλλον ένα περίπου μήνα θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Μετά από όλα αυτά θα χρειαστεί προετοιμασία. Δεν θα μπορούμε να μπούμε αμέσως σε αγώνες. Συνεπώς, εάν μείνουμε σε καραντίνα για ακόμα 1-1.5 μήνα φοβάμαι πως θα δεν θα παιχτεί η σεζόν.

Τι νομίζεις ότι θα γίνει με τον τίτλο και τις θέσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με την Ανόρθωση, όμως υπερτερούμε στα μεταξύ μας παιχνίδια. Εάν τερματιστεί το πρωτάθλημα και απονέμουν τον τίτλο θα είμαστε πρωταθλητές. Αυτό είναι το πρώτο σενάριο. Το δεύτερο είναι να ακυρωθεί η σεζόν και να δοθούν οι θέσεις για την Ευρώπη με βάση την τελευταία περίοδο».

Γιώργος Χατζηαντώνης