Ο Μ. Ακιντζί παραμένει φαβορί για τις επερχόμενες «εκλογές»

Ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παραμένει το φαβορί για τις για τις επερχόμενες «εκλογές» του 2020.

Σε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Σεπτέμβρη και πραγματοποίησε το Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS) ο Μουσταφά Ακιντζί διατηρεί την πρωτιά στις προτιμήσεις των τ/κ σε ποσοστό 31.8%, παρά τη μικρή πτώση που σημείωσε (έπεσε από το 33% στο 31.8%) που σημείωσε σε προηγούμενη σφυγμομέτρηση των προθέσεων του εκλογικού σώματος.

Τον Μουσταφά Ακιντζί ακολουθεί ο ηγέτης του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν, του οποίου η δημοτικότητα αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το CMIRS τον Ιούνιο του 2019.

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος βρισκόταν προηγουμένως στην Τρίτη θέση στην προτίμηση των τ/κ έπεσε στην πέμπτη θέση,  πίσω από τον πιθανό υποψήφιο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Οζάν Χασίπογλου (8,2%) και του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντεκτάς (7,8%).

Συγκεκριμένα η δημοτικότητα του Κ. Οζερσάι σημείωσε σημαντική πτώση αού έπεσε από το 11.4% στο 4.8%

Όσον αφορά στον ηγέτη του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, η δημοτικότητά του σημείωσε πτώση αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «έπεσε» στο 1.8% από το 2.2% που εξασφάλιζε προηγουμένως.

Άννα Μισιαούλη