Ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών δημιουργεί προβλήματα

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ ζητούν να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις

 

Το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ). Ως εκ τούτου, υποδεικνύουν την ανάγκη δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και λήψης αποφάσεων.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταθέτουν για άλλη μια φορά τη θέση τους για άμεση δημιουργία νέων οργανικών θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών που καταγράφεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης «δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων, με τα κυριότερα να αφορούν την καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, την έλλειψη σταθερότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος που συνοδεύει το διορισμό με σύμβαση για πολλά χρόνια».

«Σημαντική παράμετρο αποτελεί το ότι η αύξηση των οργανικών θέσεων θα οδηγήσει στη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς ουσιαστικά να προκύψει επιπρόσθετο οικονομικό κόστος για την Πολιτεία», προσθέτουν.

Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καλούν το ΥΠΑΝ, «το οποίο αντικρίζει το θέμα θετικά», όπως προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιφέρουν λύση στο εν λόγω πρόβλημα.

Παρά τις εξαγγελίες, δεν εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά

Επιπλέον, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις επαναφέρουν την ανάγκη της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως αναφέρουν, «παρόλες τις εξαγγελίες του ΥΠΑΝ, που επαναλήφθηκαν για μία ακόμα φορά με σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Ιούνιο, δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως ώστε το εν λόγω πλάνο να υλοποιηθεί».

«Σε μια χώρα που οι θερμοκρασίες κάθε χρόνο αυξάνονται, σε συνδυασμό με τη σκόνη και την υγρασία που υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα στην ατμόσφαιρα, επιβάλλεται όπως οι σχεδιασμοί από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες προχωρήσουν τάχιστα και χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Για το θέμα αυτό σε πρόσφατη τοποθέτησή της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, είχε επισημάνει πως η Οργάνωση των Δασκάλων ​​διαχρονικά αναδεικνύει την ανάγκη της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, που δυστυχώς παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δεν μπορεί τα παιδιά μας να φοιτούν κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy