Ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, της αδελφής οργάνωσης του ΕΛΑΜ στην Ελλάδα, έδωσε το «παρών» μαζί με όλη την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Δίπλα του, μερικά μέτρα πιο πέρα, βρίσκονταν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο φύρερ έχει σηκώσει και τεντώσει το χέρι του και με ανοιχτή παλάμη να χαιρετά κατηγορούμενους βουλευτές της Χ.Α αλλά και μέλη της που βρίσκονταν γύρω του. Όλα αυτά κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, μεταξύ των οποίων κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων. Βουλευτές και μέλη της κατηγορούμενης ως εγκληματικής ομάδας Χρυσής Αυγής, είχαν στηθεί μπροστά από τη Βουλή, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, έξω από τη Μεγάλη Βρετάνια.

Λίγο αργότερα, ακραία στοιχεία μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής παρουσία και του Γιάννη Λαγού πρωτοστάτησαν στα επεισόδια στα σκαλιά του κτιρίου της Βουλής. Εξοπλισμένοι με ρόπαλα και πέτρες επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η φωτογραφία προκαλεί αντιδράσεις σε όλον τον δημοκρατικό κόσμο ενώ αποκαλύπτει ξεκάθαρα το φασιστικό πρόσωπο που προσέδωσαν στο συλλαλητήριο χρυσαυγίτες καθώς και άλλα μέλη ακραίων ομάδων που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Κατσίφα.

Μάλιστα, διοργανωτές του συλλαλητηρίου ζήτησαν από τον κόσμο να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κατσίφα.

Δείτε τη φωτογραφία: