Ο Μιροσλάβ Γιέτζια συναντά σήμερα Αναστασιάδη και Τατάρ χωρίς πολλές προσδοκίες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια, ο οποίος άρχισε από χθες συναντήσεις.

Η συνάντηση του κ. Γιέτζια με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, ενώ χθες ο αξιωματούχος των ΗΕ είχε συνάντηση με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Μενέλαο Μενελάου. Θα συναντηθεί επίσης με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση χθες, Μενελάου και Γιέτζια προχώρησαν σε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών.

Στη συνάντηση έγινε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης στο πλαίσιο της προσπάθειας η οποία γίνεται, προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και να συνεχιστεί η προετοιμασία, έτσι ώστε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να μπορέσουμε να έχουμε επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.

Η επίσκεψη του κ. Γιέτζια εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίσει να εμπλέκεται στο Κυπριακό και να παρέχει την υποστήριξη η οποία χρειάζεται για την αναζωογόνηση της προοπτικής λύσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.