Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ ΟΑΥ στον Άστρα: Να απομονώσουμε όσους δεν θέλουν το ΓεΣΥ και όσους το καταχρώνται

«Να απομονώσουμε όσους δεν θέλουν το ΓεΣΥ και όσους το καταχρώνται», είναι το μήνυμα του νέου προέδρου του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Μιλώντας στον Άστρα ο Σταύρος Μιχαήλ τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και ο στόχος του είναι να υπάρχει ένα βιώσιμο γενικό σύστημα υγείας, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας. Σημείωσε πως σκοπός είναι, μέσα από σωστή διαχείριση και αυξημένους ελέγχους, ο ΟΑΥ να έχει ένα προϋπολογισμό που να μπορεί να ανταπεξέλθει, και εν μέσω κρίσεων, στις ανάγκες των δαπανών που απαιτεί το ΓεΣΥ. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να εξαλειφτούν τα φαινόμενα καταχρήσεων αλλά και στην ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να το γενικό σύστημα υγείας να παραμείνει βιώσιμο.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι αύριο θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με τον νέο του πρόεδρο.
Είπε πως στην ατζέντα βρίσκονται μεταξύ άλλων, η ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο σύστημα υγείας, οι τιμές των φαρμάκων, και οι σχέσεις του οργανισμού με τον ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy