Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδίκασε το κάψιμο του κορανίου

Μήνυμα καταδίκης και αλληλεγγύης, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς μετά το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία και την Ολλανδία.

Σε επιστολή του, ο Οικουμενικός Βαρθολομαίος ανέφερε ότι καταδικάζουν «έντονα τις βάναυσες, αλαζονικές και ασεβείς επιθέσεις κατά του Ιερού Κορανίου, πρώτα στη Σουηδία και μετά στην Ολλανδία, μέσα σε μία εβδομάδα. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων είτε στη Σουηδία είτε στην Ολλανδία καταδικάζει αυτές τις πρωτόγονες συμπεριφορές και αυτούς που τις διέπραξαν μέσα από την καρδιά τους».

Δηλώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν νομικές κυρώσεις σχετικά με τις εν λόγω ενέργειες, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρόσθεσε ότι «από την άλλη πλευρά, είναι αναγκαίο τέτοιες πράξεις κατά των θρησκειών και των οσίων των θρησκειών να τιμωρούνται με τον πιο σκληρό τρόπο από τα κράτη και το νόμο, χωρίς να καταφεύγουμε σε υπεράσπιση του τύπου είναι ‘τρελός’ ή ‘αδαής’, καθώς προβλέπεται ότι τέτοιες πράξεις μπορούν να δημιουργήσουν διχόνοια στις κοινωνίες».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε σε κοινή δράση ενάντια σε παρόμοιες ενέργειες. «Το καθήκον μας των θρησκευτικών ηγετών είναι να κηρύττουμε σεβασμό προς τα όσια και τα ιερά των μελών των διαφορετικών θρησκειών, να κινούμαστε στον ίδιο άξονα και να καταδικάζουμε όλοι μας τέτοιες ασεβείς ενέργειες», σημείωσε.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στους μουσουλμάνους πολίτες σας μέσω σας, ευχόμαστε στον Παντοδύναμο Κύριό μας να δώσει σε όλους τους υπηρέτες του την ικανότητα να ζουν με αμοιβαίο σεβασμό, ενσυναίσθηση και κατανόηση», κατέληξε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy